השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

16/11/2009 | 08:47 | מאת: פרומה

במשך השנים התפתחה לי ציסטה מוגלתית בין השיניים הקידמיות. הלכתי להתייעצות למרפאה שעובדת עם הביטוח של קופ"ח כללית ונאמר לי שיש צורך לעקור את השן 1 בניתוח כירורגי ולעשות השתלת עצם כי למעשה הדלקת "המיסה" את העצם . פניתי לעוד רופא שאמר לי שאין צורך לעקור את השן והוא ע"י פעולה כירורגית של ניתוח חניכיים יטפל בניקוי המקום . רציתי להציל את השן וכן המשכתי עם הרופא בפעולה זו . אך כאשר הרופא התחיל בטיפול התברר שהשורש סדוק לכל אורכוולכן הוא עקר אותו , ניקה את הזיהום ותפר את המקום . כעת חסרה לי במקום עצם . אני אמורה לעבור השתלת עצם בעוד כחודש וחצי ( סה"כ מאז העקירה יעברו חודשיים ). לפי הרופא שטיפל בי הוא יעשה השתלה בשילוב עם ממברנה ויסגור , לאחר כ3-4 חודשים ישתיל שתל לשן מס' 1. עלות של השתלת עצם בלבד אצל רופא זה היא פי 3 יקר יותר מאשר במרפאת קופ"ח. שאלתי , האם מעבר לשוני במנתח יש גם שוני בחומר למילוי העצם , האם אני מוכרחה להתקין שתל , כיום יש יש לי כתר ב4 שיניים קידמיות , ולאחר מכן , לדעתי יכול להמשיך להיות גשר מכתרים ב-3 שיניים ובאמצע ב"אין שן "-תותבת?האם הפרדה לשיניים בודדות ולא הגשר הרציף טובה יותר לחניכיים ? האם אני מוכרחה להחליט על התקנת השתל לפני מילוי העצם או אפשר לחכות לתוצאות מילוי העצם ורק אחר כך לראות ?

שלום פרומה, בואי ראשית ברשותך נעשה מעט סדר בדברים ונבהיר את הנושא: ברור שלאחר העקירה קיים חסר ניכר מאד של עצם כיון ששן עם סדק אורכי שלא נעקרת בזמן גורמת לאבדן עצם ניכר כולל אבדן הפלטה החיצונית של עצם הלסת. הנושא שאת מעלה הוא אחד המאתגרים והקשים לטיפול עקב המורכבות האסתטית הגבוהה של חסר שן קידמית אחת, שכן שיקומה צריך להיות כזה שהיא תראה זהה לשכנתה הטבעית. ביצענו הרבה מאד השתלות עצם והתקנת שתלים במקרים של עקירת שיניים קדמיות, כולל שיניים שנעקרו עקב סדקים, עם תוצאות אסתטיות מצוינות ויציבות לאורך שנים רבות. עקרונית, חודשיים לאחר העקירה הוא הזמן הנכון להשתלת העצם כי אז החניכיים כבר נרפאו בצורה סבירה ושארית העצם באזור עדיין טרם החלה להספג. (עצם הלסת נספגת באזור בו נעקרות שיניים). בדרך כלל, באזור הקידמי בו הדרישה האסתטית גבוהה במיוחד, השימוש בעצם מגורגרת וכיסוי בממברנה אינו מספיק, כיון שחלק ניכר מהמילוי יספג והתוצאה תהיה שקע בעצם באזור השן החסרה ואז הכתר על גבי השתל יראה ארוך בצורה ניכרת בהשוואה לשן טבעית הסמוכה. כמו כן זמן הקליטה של העצם במקרה זה ארוך יחסית ויכול להגיע עד שנה. עדיף להשתמש בבלוק עצם, שיכול להיות של המטופל עצמו, או ממקור זר מבנק עצמות. זמן קליטה כארבעה חודשים, יצירת עצם חדשה תתרחש במיקום המתאים להתקנת שתל כך שהכתר על גביו יראה באורך ובצורה כמו השן הטבעית הסמוכה. לשאלתך על ההבדלים בין הרופאים אשאיר לחושים שלך להחליט. חשוב מאד שהרופא המבצע השתלת עצם במקרה כזה יהיה מנוסה ביותר בסוג זה של ניתוח. אומר רק שקבלת המלצות ממתרפאים שעברו פעולה דומה לשלך אצל כל אחד מהרופאים שלגביהם את מתלבטת יכולות לעזור לך להחליט. כמובן שאת יכולה לבקש גשר של מספר כתרים כתחליף לשתל. מבחינת החניכיים, כפי שאת שואלת, עדיף כתרים בודדים ולא גשר. את יכולה בהחלט להחליט על התקנת השתל לאחר ובהתאם לקליטת העצם המושתלת. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים