הרמת סינוס ושתלים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/03/2009 | 12:07 | מאת: מוטי

אני נכה צהל שכתוצאה מתרופות מסוימות מערכת השיניים שלי נפגעה ואז הייתי צריך לעשות גשרים כתוצאה מעשיית הגשרים כל הלסת העליונה נהרסה לי טיפול השיניים נעשו עיי רופאים שעובדים עם משרד הביטחון כרגע ידוע לי לאחר צלום פנורמי שבלסת העליונה העצם שלי דקה והוצא לי לעשות הרמת סינוס היו שתי אופציות הרמה במצב סגור וההיפך פתוחה כמו כן כתוצאה מעשיית הגשרים שנעשו לי כנראה בצורה לא טובה בצד אחד של הלסת יש לי סתימה ברירית האם זה מסוכן כרגע אני במצב לא טוב וחושש מאוד מעשיית השתלים רציתי אולי קצת אינפורמציה שתוכל לעזור לי במצב שתואר לעייל ואיפה כדאי לי לעשות את הנתוח של הרמת סינוס + שתלים

שבת שלום מוטי, צר לי לשמוע על סבלך בנושא השיניים. לא מובן מה הכוונה "סתימה ברירית" אם תפרט אנסה להתייחס. לגבי ההבדל בין הרמת סינוס פתוחה לסגורה עניתי קודם ליוסי, אני כותב כאן שוב על ההבדלים ביניהן: עקרונית קימות שתי שיטות של הרמת סינוס: פתוחה וסגורה הרמת סינוס פתוחה: מבוצעת על ידי יצירת מעין " חלון" שהוא פתח בדופן החיצונית של הסינוס. דרך פתח זה ממלאים עצם ומניחים אותה על רצפת הסינוס. באותו מועד או 4 עד 8 חודשים מאוחר יותר מותקנים השתלים. הסיבוכים הם נדירים וניתן למנוע את מרביתם באם נערכים נכון לפני הביצוע תוך הקפדה על כל הפרטים הקטנים. בכל זאת הסיבוכים השכיחים יותר הם נפיחות בלחי ולעיתים כתמים כחולים משטפי דם קטנים תת עוריים החולפים תוך מספר ימים. הנדירים הרבה יותר: אחד מהם הוא זיהום (סינוסיטיס), אך כפי שאמרתי די נדיר כיון שנוטלים אנטיביוטיקה למניעתו עוד טרם הניתוח. אחר הוא קרע של הרירית העוטפת את הדופן הפנימית של הסינוס, אך, באם הרופא מיומן, בדרך כלל אין בכך מניעה מהשלמת הרמת הסינוס. הרמת הסינוס מבוצעת שנים רבות, להערכתי בוצעו מאות אלפים ברחבי העולם. הרמת סינוס סגורה: מבוצעת דרך הקידוח בלסת המשמש להתקנת השתלים. דרך קידוח זה מחדירים לרצפת הסינוס את חומר המילוי שהוא בדרך כלל עצם. את העצם ברצפת הסינוס שוברים בנקישות.חסרון השיטה הוא בכך שאין רואים היכן בדיוק ממוקמת רצפת הסינוס ואם חודרים עמוק מידי קורעים את הרירית העוטפת את הסינוס מבפנים ואז חומר המילוי חודר לחלל הסינוס במקום להישאר בבסיסו. שיטת "הבלון" היא ואריאציה של ההרמה הסגורה, השתמשתי בה לראשונה לפני כ 10 שנים. אין לה יתרון על ההרמה הפתוחה מבחינת הכאב או הסיכון. רופא מיומן כיום מעדיף את הפתוחה כיון שהיא מאפשרת ראיה שלמה של המתרחש בסינוס בעת הביצוע בלי "לנחש" היכן הרצפה, כמו כן היא פחות טראומטית למתרפא, ומתיאורים של מרבית המטופלים אותם שאלתי לגבי הכאב, הוא בהחלט סביל. באם תרצה לקרוא על כך יותר אתה מוזמן לגלוש לאתר שלנו שם תמצא הסברים ותאור מקרים שביצענו: www.implant.co.il לשאלתך איפה לטפל: עקרונית במרפאה שתרגיש בה נוח, ותבין שאתה מקבל תשובות לשאלות הנכונות. הניסיון המיומנות והמלצות מטופלים שעברו זאת לפניך תומכים בקבלת החלטה נכונה. באם תפנה אלי דרך האתר שכתבתי קודם ומשם דרך " שאל את הרופא" , או תכתוב כאן את האי מייל שלך לתשובה, ותציין את אזור מגוריך אשמח לנסות לעזור. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס ושתלים

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים