השתלות עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/10/2009 | 05:06 | מאת: רחלי

תודה על הפנייה המהירה, האם באיזור הסנטר מצוי יותר חומר עצם מאשר באיזור הלסת התחתונה? האם תתכן שוב ספיגת עצם באיזור השתל, בעיקר בשל דלקות חניכיים שהיו לי בעבר ( כעת הואטה בשל הקצעת שורשים טובה) תודה רחלי

שלום רחלי, מבחינת כמות העצם, אזור הסנטר דומה לחלק האחורי של הלסת התחתונה. ההבדל העקרי בינהם הוא שמהסנטר ניתן לקצור( = להוציא) עצם ספוגית רבה יותר המכילה כמות גבוהה של תאים בוני עצם ובכך היא עדיפה. בעיקרון, מנסיוני על פני 23 השנים בהם אני עוסק בהתקנת שתלים ושיקומם, באתר בו קיימים שתלים המבוצעים נכון ומשוקמים נכון ואני מדגיש משוקמים נכון, כמות העצם נשמרת בצורה טובה וכמות הספיגה היא מזערית וזניחה. הדבר נכון בהחלט גם למטופלים שסבלו ממחלת חניכיים סביב שיניים טבעיות. תחזוקה שוטפת חשובה מאד וטיפול שוטף אצל השיניית הכרחי להצלחה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים