ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

21/10/2009 | 23:57 | מאת: אורית

שלום! השאלה שלי קשורה יותר לנושא האסתטי מאשר לרפואי. השיניים שלי קטנות מאוד לעומת החניכיים שנחשפים מאוד בזמן שאני מחייכת. הייתי רוצה לדעת אם קיים ניתוח שבעזרתו החניכיים שלי יחספו פחות כזאני מחייכת? הבעיה הזאת גורמת לי לתחושת חוסר ביטחון ומונעת ממני לחייך. בנוסף ברצוני לציין שאני כרגע בתהליך של יישור שיניים שבמהלכו עברתי חסיפה כירורגית כדי להוציא שני ניבים כלואים, ולאחר הניתוח שמתי לב שהשיניים שנמצאות אחרי הניבים שעתידים לצאת התחילו להכנס פנימה וכששאלתי את רופאת השיניים שלי על כך היא ענתה שהתופעה נורמלית מפני שהניבים מושכים את השיניים פנימה. רציתי לוודא שאכן זה נכון והשיניים יחזרו למקומם המקורי אחרי שהניבים יבקעו? תודה!

שלום אורית, אכן שאלותייך עניניות ובמקומן. לגבי המלטעות (השיניים אחרי הניבים), הן תוחזרנה למקומן הטבעי כחלק מיישור השיניים והבקעת הניבים הכלואים. מיקום השיניים בקשת בסיום היישור אמור להיות לפחות סביר. בהתייחס לאורך הכותרות הקליניות של השיניים, כאן רצוי שיתוף פעולה בין הרופא המבצע יישור השיניים לרופא המיומן בניתוחים אסתטיים של החניכיים ועכשו זה הזמן הנכון לתיאום בינהם, ואסביר אך קחי לתשומת ליבך שתשובה מדויקת ומתאימה למקרה האישי שלך יכולה להנתן רק לאחר בדיקה קלינית שלך: האורטודונט יכול במידת הצורך לדחוק פנימה אל תוך הלסת את כותרות השיניים ובהמשך המנתח בניתוח יחסית מאד פשוט יכול לבצע הארכת כותרות קלינית של השיניים כך שבעת החיוך המירבי שלך יראו רק שיניים בלי לחשוף חניכיים או עם חשיפה מועטה בלבד של החניכיים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

23/10/2009 | 21:33 | מאת: אורית

ראשית ברצוני להודות לך על התיחסותך לשאלתי, עזרת לי מאוד! שנית רציתי לשאול האם הניתוחים האילו מתבצעים אצל כל אורטודונט או במרפאה שמתמחה בניתוחים אילו ואם כן על איזה מרפאה אתה ממליץ? תודה רבה ושבת שלום!

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים