הקצאת שורשים חוזרת

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

17/08/2009 | 22:09 | מאת: דניאלה

רופא חניכיים אמר שאני צריכה לעבור ניתוח חניכיים - מטלית + עצם. רופא אחר אמר לי לא לעשות כלום כי אין לי דלקת ורק ע"מ לעשות שימור לקיים, לא צריך להסתבך בניתוח. אני לא זקוקה לשתלים. נניח שיותר קל לי לקבל את אי עשיית הניתוח. האם הקצאת שורשים נוספת. את הקודמת עשיתי לפני כמה חודשים, תעזור למנוע ניתוח בעתיד. מה הסיכון בהקצאה פעמיים בשנה.?

שלום דניאלה, אין סיכון בהקצאת שורשים נוספת במידת הצורך.היא מבוצעת כאשר עומק הכיסים מעל 5 מ"מ. באם לאחר ההקצאה הכיסים נותרים עדיין מעל 5 מ"מ ממליץ לשקול ניתוח שכן אחרת העצם התומכת תמשיך להספג והתוצאה עלולה להיות אבדן השיניים. כדאי לשקול ניתוח להוספת עצם סביב שורשי השיניים למניעת עקירתן שבאם מבוצע נכון סיכויי הצלחתו גבוהים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים