גשר חרסינה כואב ומפריע לדיבור

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

05/05/2018 | 17:07 | מאת: נתי

לפני שמונה חודשים הרופא שיניים ביצע גשר חרסינה בחלק התחתון ומאז זה סיוט מתמשך. הדיבור שלי נוראי ואני מתקשה בדיבור ובעיקר באותיות מסויימות כמו ס ו צ אבל גרוע מכל זו התחושה שיש לי משהו זר בפה. לא נוח כואב ומפריע ולאחרונה יש תחושה של נסיגה . הייתי אצל רופא נוסף ולדבריו אין מה לעשות אלא ללמוד לחיות עם זה. האם זה נכון? אשמח לקבל את חוות דעתך מה האפשרויות העומדות בפני. תודה

שלום נתי, כדי לענות לך ברצינות צריך לבדוק אותך. עקרונית, אם כתרים ממוקמים ביתר לכוון הלשון נוצרת הפרעה להיגוי הברות מסוימות. הפתרון הוא לדקק ככל האפשר את הדופן של הכתרים הפונה לכוון הלשון ואם עדיין יש בעיה כנראה צריך כתרים אחרים שימוקמו בעמדה יותר חיצונית לכוון השפה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים