עקירה לאחר נטילת אקטונל במשך חודשיים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

23/08/2017 | 12:17 | מאת: נורית

אני בת 70. נדרשת לעבור עקירת שן טוחנת בלסת תחתונה. נודע לי על הצורך בעקירה לאחר שנטלתי אקטונל במשך שלושה חודשים (שלושה כדורים). לא הצלחתי לקבל הנחיות חד משמעיות ועל בסיס מה שקראתי באינטרנט החלטתי להפסיק נטילת האקטונל למשך שלושה חודשים. חלפו חודשיים מאז שהפסקתי והחלו לי כאבים בשן. אני מתלבטת באשר לסיכון בביצוע העקירה עתה. אודה על עצתך. תודה

שלום נורית, אם בריאותך תקינה, יש לשקול צורך רפואי בעקירה חושב שיש לשקול עקירה. נטילת שלושה חודשים אקטונל היא תקופה קצרה יחסית. אפשר לעשות בדיקה במחלקה אנדוקרינולוגית בבית חולים הנקראת CTX המראה את השפעת האקטונל על העצם אצלך ולפיה לקבל החלטה. רופא השיניים שלך או רופא המשפחה יכול להפנותך. העלות של הבדיקה יחסית זולה. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים