שמירת מכתשית - מה זה ?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/03/2017 | 23:02 | מאת: כרמל

אני צריכה לעקור שן קדמית אחת מ גשר של 4 הקדמיות , יש שם דלקת ולצערי יש מבנה יצוק ( חייבת לעקור אולי גם בגלל שלא ניתן לטפל בכל מקרה) שמעתי כל שמירת מכתשית, מה זה בדיוק האם זה כמו להגיד השתלת עצם אוגמנטציה או שזה תהליך אחר, בנוסף להשתלת עצם ? שמעתי על אופציה שניתן לגרוס את השן שעוקרים והופכים את זה לעצם ששותלים ? עד כמה עושים את זה ןהאם זה סתם גימיק חדש או משהו אמיתי וטוב? האם לקיחת אנטיביוטיקה לפני ההשתלה שתוריד את הדלקת תאפר שתל במועד העקירה או שבכל מקרה צריך לחכות תקופה?.

שלום כרמל, לאחר עקירת שן, העצם העוטפת אותה נוטה להצטמק ובכך נוצר חסר של עצם במקום שאם לא משלימים/ מתקנים אותו עלול להוביל להכנת כתר שיראה ארוך יותר ובולט יותר מהשיניים הסמוכות. שימור המכתשית היא פעולה של השלמת/ הוספת עצם או אוגמנטציה במכתשית העקירה למניעת הצטמקותה. קיימת אפשרות לגריסת השן והשתלתה כחלק מהשלמת החסר בעצם הלסת. פרי פיתוח ישראלי חכם. אפשרי רק עם שיניים שלא עברו טיפול שורש כך שלא מתאים למקרה שלך. יש מקרים שאפשר להתקין שתל במועד העקירה. איני יודע אם מתאים למקרה שלך. כיסוי אנטיביוטי בהתאם לשיקולי הרופא המנתח שלך. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים