דלקות חוזרות בשתן ובכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/06/2011 | 13:49 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 31. מזה כ 12 שנים אני סובלת מדלקות חוזרות בשתן ובכליות אשר מלוות בחום ואישפוזים בבתי חולים. תרביות שתן תמיד חיוביות עם e coli ואף דם בשתן הנראה לעין. בוצע בירור מקיף הכולל בדיקת IVP ציסטוסקופיה, ct בטן, מיפוי כליות , וציטולוגיה אשר לא הראו דבר ואילו בבדיקת אולטרסאונד קיימת הרחבה בינונית בשתי הכליות כולל הרחבה של המערכת המאספת משמאל. ניסתי טיפול מונע שלמעלה מחצי שנה של אובמין ומקרודנטין אך ללא הטבה. טופלתי בהרבה סוגי אנטיביוטיקה: גנטמיצין, זינט, צפורל, רספרים, צפרוקסין, ובמהלך האישפוזים ניתנה אנטיביוקיה דרך הוריד שגם היא לא הצליחה לחסל את החיידק. הייתי משתתחרת מבית החולים אומנם ללא חום אך עדין עם תרבית חיובית. ניסיתי גם טיפול יומי של מיץ חמוציות וכדורי חמוציות, אני מרבה לשתות קרוב ל 4 ליטר ביום, איני שותה קפה ואני לא מעשנת. דבר אחרון, איני חשה צריבה בשתן או תכיפות במתן השתן, יש לי כאבים חזקים וכרוניים בבטן התחתונה מימין וכאבים עזים במותנים. לסיום אוסיף כי נבדק הקשר לקיום יחסי מין אך לא בזה מדובר היות ואת הפעילות המינית התחלתי בגיל 26 והדלקות החלו להופיע בגיל 18. אני אובדת עצות, מה ניתן עוד לעשות? למי אפשר לפנות? אני על סף ייאוש. תודה רבה

09/06/2011 | 15:35 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

האם בוצע ציסטוגרפיה - VCUG ת כדי לשלול רפלוקס כלומר חזרה של שתן לכליות ? צריך לבדוק אותך , לראות את כל הבדיקות ולתת יעוץ מסודר. אשמח לראות אותך באחת מהמרפאות שלי בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה