LOW HDL

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/09/2011 | 17:36 | מאת: AMI

בן 60,לפני שנתיים צנטור+סטנט. נוטל תחליף ליפיטור+אספירין+קרדילוק, לפני חודשיים התחלתי לקחת קפסולה ניאצין . תוצאות בדיקה:TRIGLIZ = 75 , HDL=38 LDL=80 , NON HDL =95 . מה ניתן לעשות להעלוץ אץ HDL שנמוך מידי ??? אני עושה פעילות גופנית מתונה משקל 70 קג בלבד !

12/09/2011 | 14:42 | מאת:

שלום , שלום , הגורמים לרמות נמוכות של HDL הינם : עישון, מיעוט פעילות גופנית, עודף משקל או השמנת יתר, עודף טריגליצרידים, צריכת פחמימות יומית גבוהה, סכרת, גורמים גנטיים ועוד. לכן,שינויים התנהגותיים הם הדרך היעילה ביותר להגיע לרמות מוגברות שלו. על מנת להעלות את הכולסטרול הטוב עליך לבצע פעילות גופנית אירובית. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4-5 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. פחמימות במזון יכולות להשפיע על רמת HDL. מזון המספק כמויות גדולות של פחמימות הנספגות במהירות (מזון בעל מדד גליקמי גבוה כגון לחם לבן, דברי מתיקה, מזונות המכילים סוכרים פשוטים), ומתפרקות מהר ליחידות חד סוכר כגלוקוזה, מביאים להפחתה ברמת HDL, ולעומתם פחמימות הנספגות לאיטן (מדד גליקמי נמוך כגון לחם מלא, פחמימות מורכבות) אינן מדכאות את רמת HDL. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם. מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד.כמו כן אני ממליצה לך לצרוך שמן זית, מיץ רימונים, יין אדום (כוס ביום), תה ירוק העשירים בפנולים העוזרים להעלאת הכולסטרול הטוב . הניאצין שהנך נוטל גם הוא אמור לסייע להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הכולסטרול הרע. על מנת לשפר את רמת הכולסטרול הטוב אני ממליצה לך על נטילת NFN 200 מ"ג של סופהרב, זהו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. ראוי לציין כי הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם . יש ליטול 3 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 בברכה , איילת בש

12/09/2011 | 21:00 | מאת: עמי

תודה לתשובתך, מזה תה ירוק המכיל פנולים ? היכן משיגים זאת ? אילו מזונות נחשבים פחממות מורכבות ? מאחר ואני בתת משקל האם אימוני הליכה אירוביים לא מונעים עלייה קטנה במשקל ? בברכה,