פרופיל שומנים בדם - התייעצות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/06/2011 | 22:46 | מאת: לב

שלום רב, אני בת 41 חולת סוכרת מסוג 1 מגיל 10. ברקע ידוע על מחלות כלי דם קטנים (כליות ועיניים) מזה כ-15 שנים,עברתי טיפולי לייזר בעיניים. מטופלת עם כדורים מעכבי ACE מסוג Vascace , וכן Disothiazide. שומרת בדר"כ על איזון טוב של רמות סוכר A1C בממוצע בסביבות ה-7% , עם סטיות של 0.5 +-. שומרת על אורח חיים בריא כולל תזונה נכונה בהדרכה של דיאטנית לחולי סוכרת ומבצעת פעילות גופנית סדירה 3 פעמים בשבוע בחדר כושר (אירובי משולב עם כוח). בארבע השנים האחרונות רמות הכולסטרול הכללי ממוצע 225 mg/dl וכולסטרול רע בממוצע של 110 mg/dl. מעבר לכך כולסטרול טוב וטריגליצרידים תקינים כולל יחסים (כולסטורל כללי לרע וטוב לרע). להלן נתוני השנה האחרונה בלבד: כולל, טוב, רע,טריגליצריד,יחס כללי לטוב,יחס רע לטוב 27/6/2010 217 94 108 78 2.3 1.1 7/11/2010 209 88 101 98 2.4 1.1 20/2/2011 215 90 106 100 2.4 1.2 29/5/2011 224 88 116 99 2.5 1.3 היום ביקרתי אצל רופא המשפחה,הרופא המליץ לחזור על הבדיקות האחרונות, במידה ואין שינוי להתחיל טיפול תרופתי בכולסטרול גבוה. מספר שאלות: א)האם אכן לפי הנתונים יש צורך בטיפול תרופתי מתאים להורדת כולסטרול? ב)האם נכון לשקול תחילה דיאטה מתאימה ו/או שינוי בתזונה לרבות תוספי מזון ומזון להורדת כולסטרול כגון אגוזי מלך? אודה על התייחסותך המקצועית, לב

27/06/2011 | 12:54 | מאת:

לב שלום , רמות הכולסטרול המומלצות לחולי סוכרת,המשתייכים לקבוצת סיכון גבוה, הינה LDL ( כולסטרול רע) פחות מ- 100 ואף פחות מ- 70 ( אצלך 116) . אני ממליצה לך לנסות טיפול טבעי הכולל תוספי תזונה במהלך שלושה חודשים , אך במידה והטיפול לא מראה שיפור ניכר ברמות הכולסטרול יש לשקול טיפול תרופתי . המשיכי כמובן בשמירה על תזונה נכונה ופעילות גופנית . התזונה להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך על מוצר בשם לציתין 1360 מ"ג של חברת סולגאר . לציתין הוא פוספוליפיד, מולקולה שומנית הנוצרת בכבד. ללציתין תפקידים בהגנה על קרומי התאים ובחילוף חומרים של שומנים בגוף. הלציתין מסייע בהפחתת רמות גבוהות של כולסטרול כיוון שהוא מונע הידבקות שומנים לכלי הדם ומשתתף בפינוי שומנים מהדם אל התאים. בנוסף, הוא משפר חלק מתפקודי הכבד וגם מגן על מערכת העצבים, בה קרומי התאים עשירים בלציתין. הנחיות שימוש :4-6 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על לציתין 1360 מ"ג : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=252&ArticleID=418&sng=1 בנוסף אני ממליצה לך על שום אורגני של חברת סולגאר . השום הוא נוגד חמצון רב עצמה בעל פעילות נוגדת דלקת. הוא יעיל לאיזון לחץ הדם, הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף מונע השום הצמדות של טסיות דם, מעודד פירוק קרישי דם – שומר על זרימת דם תקינה ובזכות פעילותו כחומר אנטיביוטי טבעי מחזק את מערכת החיסון. אופן שימוש : 2 כמוסות ביום , עם הארוחות . לקריאה על שום אורגני : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=412&sng=1 כמו כן , למצבים של נוירו פתיה סוכרתית אני ממליצה לך ליטול חומצה אלפא ליפואית . לחברת סופהרב יש מוצר בשם נוירו גארד אשר מכיל 600 מ"ג של חומצה אלפא ליפואית . הטיפול בחומצה אלפא ליפואית תורם לשיפור זרימת דם לעצבים ההיקפיים ומונע נזק נוסף לסיבי העצב. אופן שימוש : טבלית ביום , עם הארוחה . לקריאה על נוירו גארד : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=172&ArticleID=117 הקפידי על נטילת התוספים למשך שלושה חודשים ועשי בדיקת דם חוזרת . יש להפריד כשעתיים בין תרופות המרשם לבין התוספים . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש