כולסטרול גבוהה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/05/2011 | 21:28 | מאת: טלה

אני בת 36 רווקה ללא ילדים עם מבנה גוף רזה אני אוכלת כמויות קטנות עושה ספורט בממוצע חצי שעה עד 45 דקה הליכה, עשיתי בשבוע שעבר בדיקת דם הכולסטורל הכללי יצא 209 ו HDL יצא 53 LDL יצא 138 הרופא שלי אומר שאני אקח כדורים ואני לא רוצה להתחיל מגיל צעיר בכדורים ואז לא אוכל להפסיק בעתיד, האם ספורט ותזונה נכונה יכולים לעזור בהורדת הכולסטרול , במשפחתי יש מקרים של כולסטרול גבוה אצל ההורים ואחיותיי והאם נכון שיש גוף שמיצר כולסטרול בכמות גדולה שאי אפשר להוריד אלא בנטילת כדורים

31/05/2011 | 11:14 | מאת:

טלה שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-130 ,לאנשים הסובלים מסוכרת ו/או לחץ דם מומלץ נמוך מ- 100 ( אצלך 138), הכולסטרול הטוב (HDL) מומלץ שיהיה גבוה מ-60 (אצלך 53) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ-150 (אצלך עלפי חישוב כ-90) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ- 200 ( אצלך 209). מכאן שרמות הכולסטרול שלך הנן גבוליות . אחד מהגורמים המרכזיים לרמות כולסטרול גבוהות הוא הגורם התורשתי שבו יש לגוף נטייה לייצור עודף של כולסטרול . המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. כמו כן, ישנם גורמים נוספים שגורמים לכך שייצור הכולסטרול ע"י הכבד יהיה מוגבר, כגון: נטילת גלולות למניעת הריון , סטרס ,תרופות וכו . האם את נוטלת גלולות למניעת הריון ? הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד). תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו, כמו כן, הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד, ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הכימי מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. כשלב ראשוני לטיפול ולאור ההיסטוריה המשפחתית, אני ממליצה לך להמשיך בתזונה הנכונה ובפעילות גופנית ולשלב תוספי תזונה . אני מאמינה כי אם תתמידי רמות הכולסטרול ירדו על אף הייצור העצמי . פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. במקביל חשוב לשמור על תזונה המסייעת להורדת כולסטרול וסוכר הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך על תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים אחרונים משווים אותו לטיפול של הסטטינים. הנחיות שימוש: 3 טבליות ביום עם הארוחות. . לקריאה על NFN200 : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 בנוסף אני ממליצה לך לשלב מוצר בשם ליטרופ של חברת סולגאר . ליטרופ הינה פורמולה הפועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד ורקמות נוספות . הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ושומרת על תפקודי כבד תקינים. הנחיות שימוש: 2 טבליות ביום, עם הארוחות . לקריאה על ליטרופ : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 הקפידי על נטילת התוספים למשך שלושה חודשים ועשי בדיקת דם חוזרת . בהצלחה ! איילת בש