עודף ברזל

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/02/2011 | 20:11 | מאת: עודד

שלום רב מה המשמעות של עודף ברזל נמצא אצלי רמה של 193 כאשר טווח הנורמה הוא עד 160 האם יכל להיות טעות בערכים או מעבדה ? ההומוגלובין תקין וככה שאר תוצאות ספירת הדם דבר נוסף -מחסור בויטמין D ופרופיל שומנים גבולי כולסטרול HDL נמוך 40. (לפי הטווחים של המעבדה נמצא בטווח תקין אני מבוטח של הכללית) כולסטרול LDL 130. כולסטרול כללי וטרגלצירידים ערכים של 214 - אני בן 34 משקל 82 גובה 175 מבנה גופי רזה מלבד השמנה בטנית לא מעשן סוכר תקין .הבנתי שתוסף תזונה שאת ממליצה NFN-200 עוזר בטיפול בכולסטרול אבל בגלל תוצאת הברזל הגבוהה שעדיין לא ברור לי מה המשמעות של התוצאה האם לא מסוכן לקחת את התוסף ? מכיוון שזה ויטמין B3 שעוזר לכדוריות דם אדומות ? תחילה קראתי באינטרנט על בעיה של אנשים שסובלים מעודף ברזל בדם - שיש עודף ברזל בדם או עודף כדוריות אדומות אני לא חושב שזה קיים אצלי מכיוון שתפקודי כבד וספירת דם הכל בטווח הנורמה ללא הערות פשוט רציתי לשאול האם אני יכול לקחת את התוסף ללא חשש?

08/02/2011 | 11:42 | מאת:

עודד שלום , רמות גבוהות של ברזל יכולות לנבוע מהרעלת ברזל, המוכרומטוזיס - מחלה גנטית הגורמת לספיגה מוגברת של ברזל, סוגים שונים של אנמיה שגורמים להצטברות ברזל בדם וכפי שציינת שגיאת מעבדה . אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך ולחזור על בדיקת הדם בשנית. בהתייחס לרמות הנמוכות של ויטמין D, במידה ותירצה לדעת מה המינון שעליך ליטול אנא רשום לי מהי רמתו בבדיקות הדם שלך (ציין יחידות מדידה גם כן) לקריאה על משפחת ויטמיני D מבית סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206 אני בהחלט ממליצה לך ליטול את התוסף NFN 200 / ניאצין., לניאצין יש תפקיד בייצור תאי דם אדומים ובמניעת אנמיה, אין לו קשר לרמות ברזל גבוהות ואינך צריך לחשוש ליטול אותו . NFN 200 יוכל לעזור לך להעלות את הכולסטרול הטוב (HDL) ולהוריד את רמות הכולסטרול הרע(LDL) .ראוי לציין כי הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם. יש ליטול 3 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN 200 : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 רמה תקינה של טריגליצרידים הנמוכה מ- 150 נחשבת לתקינה ונורמאלית ואילו רמה מעל 200 נחשבת לגבוהה. מכיוון שרמת הטריגליצרידים שלך גבוהה ,אני ממליצה לך בנוסף ליטול אומגה 3 "950" של חברת סולגאר. אומגה 3 950 היא חומצת שומן חיונית במינון גבוה, שבין שימושיה העיקריים עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=519 כמו כן עליך להקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. הקפד על נטילת תוספים אלו למהלך של 3 חודשים וחזור על בדיקת הדם . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש