כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/12/2010 | 15:25 | מאת: שלומית

שלום רב, אני בת 42, ובבדיקת דם רגילה ושגרתית גיליתי שיש לי כולסטרול כללי 258, כולסטרול רע 185, כולסטרול טוב 59. קיבלתי מרופא המשפחה כדור שנקרא פראבאליפ. נשאלת השאלה האם ניתן להוריד את הכולסטרול ללא תרופות? חשוב לציין שאני עושה הליכה של שעה 5 פעמים בשבוע. התזונה שלי בדרך כלל בריאה. האם כדאי לנסות תוספי מזון מסויימים לפני שמכניסים את כל הכימיקלים לגוף? אודה לתשובתך

19/12/2010 | 10:41 | מאת:

שלומית שלום , ראשית אני שמחה לשמוע שאת מנסה לשמור על אורח חיים נכון הכולל פעילות גופנית ותזונה נכונה. המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול. תזונה עשויה בהחלט לעזור אך יחד עם זאת יש אנשים שאצלם הנטייה הגנטית חזקה ולכן עליהם לשלב תזונה ופעילות גופנית עם תוספי תזונה ובמידת הצורך עם תרופות . אני מאמינה כי תחילה יש לנסות להוריד רמות כולסטרול בדרך הטבעית המשלבת תזונה נכונה, פעילות גופנית ותוספי תזונה ולבחון זאת במשך 3-4 חודשים. הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ- 130, מומלץ פחות מ- 100 (אצלך 185)הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45, רצוי מעל ל- 60 (אצלך 59) הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ- 200 ( אצלך 258). הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (פראבליפ, סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד) תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו, כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. במידה ואינך נוטלת תרופות, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא גוגול ליפיד, המכיל בין היתר את הגוגול ליפיד,סובין שיבולת שועל, שום אורגני, ניאצין ללא תופעות בעירה, פוספטדיל כולין ואינוזיטול. הקומפלקס מסייע בהורדת רמה גבוהה של LDL וטריגליצרידים, העלאת רמה נמוכה של HDL, הורדת רמות גבוהות של CRP ( סמן ניבוי דלקתי למחלות לב וכלי דם), מניעת התפתחות טרשת עורקים ונזק ראשוני למערכת הלב וכלי הדם . הנחיות שימוש: 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222 בנוסף, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות שימוש: 3-1 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN 200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 כמו כן, אני ממליצה לך להוסיף אומגה 3. אומגה 3 "950" של חברת סולגאר היא חומצת שומן חיונית במינון גבוה, שבין שימושיה העיקריים עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=519 אני ממליצה לך ליטול תוספים אלו למהלך של שלושה חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש.