כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/11/2010 | 12:02 | מאת: ציפי

שלום רב, בעלי חצי שנה לאחר ארוע לב כולסטרול רע 69.2 כולסטרול טוב 45.3 צטליגרמים 60 (לאחר לקיחת לפיטור 10 מ"ג) האם זה תקין. בתודה

08/11/2010 | 15:14 | מאת:

ציפי שלום , ערכי ה- LDL (הכולסטרול הרע) של בעלך הם במצב טוב. ערכים תקינים של LDL אמורים להיות מתחת ל- 100( אצל בעלך 69.2) יחד עם זאת הכולסטרול הטוב צריך להיות מעל 60 (אצל בעלך 45.3). כמו כן, גם ערכי הטריגליצרידים הם טובים. ערכים תקינים הם מתחת ל- 150 (אצל בעלך 60). על מנת להעלות את הכולסטרול הטוב יש לבצע פעילות גופנית אירובית. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4-5 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. בנוסף, אני ממליצה לו ליטול תוסף תזונה הנקרא 200 NFN , של חברת סופהרב. ה- NFN הוא ויטמין B3 / ניאצין ללא תופעות בעירה אשר מסייע להעלות את הכולסטרול הטוב ולהוריד את הכולסטרול הרע. ניתן ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחות ולאחר 3 חודשים לעשות בדיקת דם חוזרת ולרדת במינון במידת הצורך. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 כמו כן חשוב לי לציין כי תרופות ממשפחת הסטטינים (כדוגמת ליפיטור) מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות. הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. בנוסף תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של רכיב דמוי ויטמין הנקרא קו-אנזים Q10. Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=962 אשמח לענות על כל שאלה נוספת, איילת בש