תסמינים ובדיקות.....

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/04/2016 | 10:02 | מאת: מאיה

בוקר טוב, בת 24 מזה שנתיים וחצי בירור רפואי עקב שקיעת דם גבוהה 78,66,52,70,50 טווח 0-20 וcrp גבוה בהתאם לשקיעה 1.2,1.1,1,0.9,1.3 הטווח בין 0-0.5 בנוסף יש לי אנמיה מחוסר ברזל -אני לוקחת פולקס הוהמגלובין כשהתחלתי לעשות בדיקות 11.9 iron יוצא 40 הנורמה מתחיל מ60 . כשהתחלתי לקחת פולקס הבמגלובין עלה ל13,14 אפילו וכך גם ה iron ל .לאחר שעלה הראומטולוגית אמרה לי לקחת פעם ביום את כדור הברזל ואז נוצר מצב ששוב הברזל יורד ושוב הגיע ל39 אמנם ההמגלובין גם ירד אך עדיין בנורמה (עומד על 13) בנוסף,מזה חמש שנים יש לי כאבים בבטן שמאל בצד עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ובטן תחתונה שיצא תקין למעט אבן בכליה מאוד קטנה לדברי האורולוג והראומטולוגית שלא נמצאת במיקום שאמור לכאוב ולכן לדעתם מקור הכאבים הוא לא מהכליות .סוג הכאב בבטן שמאל הוא לא כאב של שלשול אלא כאב התקפי יותר הכאב לאו דווקא לאחר מזון או יציאה ולעיתים שיש צרבת אז גם אזור בטן שמאל מתחיל לכאוב. .בנוסף סובלת גם מצרבות וגם מרטיבות/גרד בפי הטבעת (לא יודעת אם נקרא פיסורה כי לאחר ניגוב האזור יש ממש מעט דם) ותופעה של יציאות מימיות ונפיחויות לפעמים שהגסטרו לא ידע אם להגדיר כמעי רגיז או שמא מחלת מעי דלקתית ולעיתים גם יש עצירויות,ישנו ריר בצואה בצבע חום לפעמים .וכן לפעמים גם הצואה רגילה.לא שמתי לב לדם בצואה למעט פעם אחת שהיה דם קרוש על הצואה ודם נוזלי ממש בתוך הצואה שלא ידעתי אם לשייך למחזור החודשי מאחר וקרה ממש בימים האחרונים ליום המחזור ולא בהתחלה. ובנוסף עשיתי בדיקת קלפרוטקטין שפעמיים יצאה שלילית. לפני שנתיים עשיתי בדיקת ASCA ANCA - בדיקת ASCA IGG הטווח בין 0-20 יצא בזמנו 16.5 עשיתי את הבדיקה שוב לפני 3 חודשים ויצא 24.9 לפי מכבי זה אומר גבולי עליון.עשיתי שוב את הבדיקה השבוע ויצא 17.3. IGA וANCA יצאו תקינים בנוסף בבדיקות הדם ferritin גבוה בשנה האחרונה 128,184,126 שהטווח בין 10 ל120 במשך שנתיים ספירת השם הייתה תקינה. אך מינואר האחרון הWBC יצא 11.8 שהטווח הוא בין 4.5 ל 11 הנויטרוליפנים בערך מוחלט 8.74 שהטטוח בין 1.8-7.7 נויטרוליפינים באחזוים יצאו תקינים ולימפוציטים באחזוים יצאו 19.8 שהטווח בין 22-43,ליפוציטים ערך מוחלא יצאו תקינים. שאר הספירה יצאה תקינה באותו תאריך . עשיתי שוב את הספירה לאחר חודשיים ויצאה תקינה WBC ירד ל 9.9 נויטרוליפנים בערך מוחלא ל 6.93 וליפוציטים באחוזים 23.5 גם תקינים. השבוע עשיתי שוב את הספירה WBC 9.7 נויטרוליפינים 7.1 בורמה ולימפוציטים אחוזים 19.9 קצת נמוך מהנורמה. בנוסף במהלך השנתיים בוצאו בדיקות immunoglobulin g עשיתי פעמיים התוצאות היו 16875.3 ,1703 שהטווח 737-1607. immunoglobulin M ו A תקינים אלבומין תקין. עשיתי גם לפני שנה בדיקת אלקטרופרוזה של חלבונים שיצאה תקינה. תפקודי כבד וכליות תקינים. ANA שלילי,RA שלילי. מבחינת ויטמינים B12 ממש בגבול התחתון של הנורמה היה לי מחסור חמור בחומצה פולית ומחסור חמור בויטמין C השתפרו לאחר לקיחת ויטמינים. מבחינת תסמינים גופניים יש את כאב הבטן המשאלית כפי שציינתי וכאבי פרקים מפושטים שבאים והולכים. בשנה האחרונה היו לי 4 פעמים דלקות בשתן חיידק E COLI את הבדיקות לא עשיתי בסמיכות לדלקות בשתן. האם לדעתך למרות שקלפרוטקטין יצא שלילי פעמיים יש אפשרות שזו דלקת במעיים? מה זה אומר שהנוגדנים של הASCA IGG ירדו פתאום? האם עדיין יכול לתמוך בדלקת מעי ? במידה וכן ישנה סבירות שזו דלקת האם רק קולונוסקופיה תוכל לאשר זאת או שגם MRI יכול להספיק? מצטערת שיצא כ"כ ארוך הייתי חייבת לפרט את רוב הבדיקות. תודה רבה וחג שמח.

14/04/2016 | 12:55 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

מתרשם ממורכבות ומידע רב! לצערי לא אוכל בפורום זה לתת לך מענה. ממליץ להגיע ליעוץ מסודר אצל רופא גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה