בדיקת קפסולה - תת ספיגה ושומן בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/09/2019 | 06:53 | מאת: ליאור

שלום רב, מזה שנה וחצי סובל משומן בצואה, צואה בהירה מאוד וצפה, איבוד משקל, גזים ונפיחויות ןבחילות. סובל מרעב 24 שעות אפילו אחרי שאני אוכל כי כלום לא נספג כנראה ביופסיה תריסריון הראתה נזק לוילו שאולי מתאים לצליאק אך סורולוגיה שלילית 5 פעמים ובדיקה גנטית לצליאק חיובית. אלסטזה בצואה גבוה ב3 בדיקות638, 638, 620, אך בדיקה אחת בחו"ל הראתה שומן בצואה תוצאה של 157, בדיקה חוזרת שם הראתה את התוצאה של 620. קלפרוטקטין 109 ברזל ירד בשנה וחצי מ105 ל66 אנטיגן לג'יארדיה שלילי. אלבומין תקין. סיטי בטן לפני שנה בפרוטוקול לבלב ללא ממצאים. אולטרסאונד ללא ממצאים, אך הלבלב לא הודגם כולו עקב ריבוי גזים. תזונה נטולת גלוטן ללא הטבה בסימפטומים. בדיקת קפסולה למעי הראתה זמן מוארך מדי בושט וסיסים בצקתיים בחלקו האמצעי של המעי ועד חלקו הדיסטלי עם היפרמיה של הרירית עם מראה לא תקין. אז הרופאים הלכו לאיבוד - בהתחלה אמרו שנתת ספיגה ושומן בצואה אכן מתאימים לצליאק. אחכ של התסמינים מצביעים.על בעיה בלבלב בגלל השומן הרב בצואה, אבל פתאום נכנס הענין של הממצאים במעי. גם הבעיה בושט לא מובנת, היא משום מה נסגרת ליותר מדי זמן. עכשיו כבר זה מראה על בעיה דלקתית או גידולים במעי הדק. אשמח לדעת מה הכיוון כי עברתי כבר 8 רופאים שבכלל אמרו לי בהתחלה שזה רק מעי רגיז ואני צריך כדורים פסיכיאטרים ובמשך שנה וחצי רק העקשנות שלי עזרה למצוא משהו. איך ממשיכים מפה? האם הממצא של הקפסולה יכול להסביר את הצואה הבהירה והשומנית, או שזה כנראה גם הלבלב וגם המעי ביחד? חלק אומרים שאלסטאז צריך להיות בין 200 ל500 ולא גבוה יותר וחלק אומרים שמעל 500 זה אפילו מצוין. האם הממצאים מתאימים לקרוהן למרות שהקלפרוטקטין גבוה מעט יחסית או אפילו לימפומה של המעי בעקבות צליאק שלא טופל? האם יכול להיות שבכלל מדובר בזיהום של בקטריה כי גם הילדים שלי סובלים מתסמינים מסוימים של צואה בהירה ושומנית?? מחלת ויפל או משהו כזה? אשמח לכל כיוון, אני מיואש כבר. תודה

לא ניתן במסגרת פורום לקבל מענה למצבך מורכב עליך לגשת עם כל נתונים למרפאת גסטרו מומחים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה