כאב חד ברום הבטן מלווה בבחילה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/01/2017 | 16:02 | מאת: מיקי

שלום אני בת 42 בריאה בד"כ. לפני כ-9 חודשים פניתי לגסטרולוג עקב כאבים חזקים ברום הבטן (שמעירים אותי מתוך שינה) המלווים בבחילה ובתחושה כללית רעה – בגסטרוסקופיה אובחן בארט ודלקת בקיבה – וקיבלתי טיפול ב- PPI (נקסיום 20). חשוב לי לציין שלא סבלתי מצרבות אלא לעיתים רחוקות בלבד. עם התחלת הטיפול פסקו הכאבים ברום הבטן אך לאחר מספר שבועות החלו תופעות חדשות של בעיות עיכול – נפיחות, כאבי בטן, שלשולים וכ' – שאובחנו כמעי רגיש. למרות התופעות, המשכתי עם הכדורים אבל גם המשכתי לסבול מבעיות בעיכול. לאחר כחצי שנה פניתי שוב לגסטרולוג עקב תחושה כללית לא טובה – נפיחות, שלשולים, כאבי בטן, חולשה, ירידה במשקל של כ-10 ק"ג, נשירת שיער.. ובעצם תחושה שלמרות לקיחת הכדורים אני מרגישה פחות ופחות טוב. נשלחתי לבצע את הבדיקות הבאות – ולהלן גם תוצאותיהן: 1) בבדיקות דם נצפתה אנמיה (שלא הייתה בעבר – ירידה בהמוגלובין מ-13 ל-11) וכנ"ל ירידה בויטמינים (B12, D ועוד) 2) צליאק שלילי – כולל ביופסיה 3) האליקובקטור (ביופסיה) שלילי 4) גסטרוסקופיה חוזרת תקינה לחלוטין ללא עדות לבארט וללא דלקת בקיבה. 5) MRI בטן + פרוטוקול לבלב - תקין בהמלצת הרופא התחלתי בדיאטת פודמפס ומאז יש הקלה משמעותית בבעיות העיכול – כולל התייצבות במשקל (אני כחודשיים במשקל יציב). בכל פעם שאני מנסה להוריד את הכדורים (PPI) חוזר הכאב ברום הבטן, והבחילה (הסימפטומים המקוריים איתם פניתי מלכתחילה) שאלתי היא: לתחושתי, הבעיות בעיכול נובעות מהכדורים ולכאורה אין סיבה לקחת PPI – ובכ"ז כשאני מנסה להוריד אותם (גם בהדרגה) חוזרים הכאב החד ברום הבטן והבחילה? למה זה קורה? האם יש בדיקה נוספת לעשות כדי לאתר את מקור הבעייה? ומה אני יכולה לעשות בכדי להוריד את הכדורים? תודה רבה, מיקי

יתכן מדובר ב ATYPICAL DYSPEPSIA יש תלונות של חומציות יתר ללא כל ממצא בבדיקות PPI עוזר יש להמשיך

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה