פיענוח תוצאות בדיקה וטיפול

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

13/04/2024 | 16:35 | מאת: חיים

בהיקף האספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי מודגם קו שבר היפואינטנסי אלכסוני תת קורטקילי עם השטחה של הקורטקס ובצקת לשדית סביבו יתכן שבר אי ספיקה מודגם שבר דומה גם בהיקף האספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי עם בצקת לשדית סביבו ללא עדות לתמט של המשטח הפירקי רצועות צולבות והקולטרליות תקינות מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של מניסקוס מדיאלי המניסקוס הלטרלי תקין המנגנון המיישר תקין מודגם פגם המערב יותר ממחצית מעובי הסחוס המכסה את הפיקה בקוטר 7 מ"מ במישור הצדדי פנימי מודגמים סדקים בסחוס המכסה את הפצט הלטרלי של הפיקה עם בצקת לשדית סוב כונדרלית בסמוך.הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה ציסטה פופליטאלית בקוטר 2.3 ס"מ במישור הצדדי פנימי מודגמת פליקה מדיאלית מעובה תודה רבה

שלום חיים, לפי הפיענוח אתה סובל משבר אי ספיקה בברך וכן קרע של המניסקוס החיצוני ופגם סחוסי בפיקה. ממליץ להתנייד בדריכה חלקית לפי כאב עם קביים וכן להמשיך מעקב אורתופד בקופ״ח. בנוסף יש לבצע MRI ביקורת בעוד כשלושה חודשים לצורך מעקב אחר מצב השבר והבצקת התוך לשדית. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך