MRI ברך לאחר חבלה כרגע עם קביים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/03/2024 | 17:14 | מאת: ליאת

אשמח לדעת מה התהליך לשיקום הברך והזמן הממוצע עד להליכה בעקבות הממצאים הבאים: *כמות מוגברת של נוזל תוך פרקי במידה גדולה עם פלס נוזל נוזל *גופיף חופשי באורך 1 ס"מ מןנח באספקט קדמי של הברך , קדמית ל-ACL *גופיף נוסף באורך כ-1.8 ס"מ מונח לטרלית וקניאלית קופיף ראשון *פרגמנט השלישי ממוקם אחורית ב-LFC. *מודגמת קונטיזה לשד עצם נרחבת באספקט מידאלי תחתון של הפיקה באספקט הלטרלי של LFC *שבר אוסטאוכונדרלי באורך כ-1 ס"מ בפסט מידאלי של הפיקה,דלמיציה ופגם של הסחוס הפיקה בחוד ופאצט הליטרלי *הפיקה בעמה לטרלית מהנורמה,טאוכלאה שטוחה דיספלסטית *קרע חלקי של ה-MPFL באחיזה פטלרית *הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות *המיניסקוסם בעלי מראה וגבולות שמורים *המנגנון המיישר מודגם תקין

שלום ליאת, את מתארת פציעה מורכבת, ככה״נ לאחר פריקת פיקה, עם קרע חלקי של מייצב הפיקה (MPFL), שבר של המשטח המפרקי של הפיקה ובנוסף, כתוצאה ממנגנון החבלה, מספר גופים חופשיים בברך. כדי להעריך את מהלך השיקום בפציעה מסוג זה, יש צורך להתרשם ממצב הברך (דרגת כאב, טווחי תנועה, יכולת לשאת משקל). בנוסף, ייתכן ותזדקקי להוצאת הגופים החופשיים מהברך, דבר שמוסיף עוד נעלם בנוגע לתהליך השיקום. לסיכום, כאמור מדובר בפציעה מורכבת. יש צורך במעקב תדיר כדי לגבש תכנית טיפול ולהעריך את משך תקופת השיקום. בברכה, ד״ר יעקב שפירא

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך