הליכון וסחרחורות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/08/2011 | 18:39 | מאת: מאי

ערב טוב אני בת 25 ומתאמנת יחסית בקביעות. לאחרונה התחלתי להתאמן 6 ימים בשבוע בהרמת משקולות ו-30-40 דקות הליכה על ההליכון והרגשתי תמיד טוב. השבוע קיבלתי חיסון כלבת (בגלל עבודתי) ובגלל זה החמצתי אימון. לכן היום הלכתי ועשיתי משקולות כרגיל אך הלכתי על ההליכון 70 דקות במקום בדרך כלל 30-40. הלכתי במהירות נמוכה במעט ממה שאני הולכת בדרך כלל כדי שלא יהיה לי קשה מידי. כשסיימתי את ההליכה הרגשתי פתאום סחרחורות ובחילות והרגשה מוזרה בראש. זה לא היה חזק מידי... יכולתי להמשיך להתנהג רגיל אבל כן הרגשתי רע. עכשיו שעה וחצי אחרי האימון בערך כל התופעות האלה יותר חלשות אבל עדין קיימות. רציתי לשאול האם זה תקין? ואם אני צריכה לדאוג? תודה רבה! שבת שלום מאי

27/08/2011 | 19:43 | מאת: ד"ר אברהם כץ

קיימת תופעה של סחרחורות לאחר הליכה על הליכון . אם התופעה היא חד פעמית , אין מה לדאוג אבל אם זה חוזר כדאי כמובן לפנות לרופא. דרך אגב , מומלץ תמיד להתחיל אימון בפעילות אארובית ולאחר מכן פעילות אנאירובית כלומר הרמת משקולות ד"ר כץ

30/08/2011 | 01:32 | מאת: מאי

לגבי הסדר אימון... עדיף לעשות את כל האימון האארובי לפני האנאירובי או להתחיל חימום אאירובי קצר ואז משקולות ואז אאירובי של חצי שעה בערך? תודה רבה!!

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך