התכווצויות ברגליים - דחוף

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

20/01/2011 | 11:42 | מאת: אביה

שלום רב , אמא שלי בת 75 סובלת מהתכווצויות חזקות בשרירי הסובך ברגליים, כאבים שמעירים אותה בכל לילה מהשינה. לציין שהיא לוקחת: anti leg cramps כדור אחד לפני השינה ללא הטבה. היא עושה הליכון 3 פעמים בשבוע במשך חצי שעה במהירות לא גבוהה. כמו כן היא לוקחת : ליפיטור 10 מ"ג יום כן, יום לא. אקטונל פעם בשבוע ורפאסאל 2 ג"ר ליום עקב קוליטיס. האם יש קשר בין התרופות לבין ההתכווצויות? היא עברה פעמיים ניתוח של פרק הירך מימין , האחרון ב 2004. אשמח לעזרתך...הבת המודאגת

22/01/2011 | 23:52 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אפשר לקחת כדור מגנזיום לפני השינה , או לשתות במשך היום שוופס . בשוופס יש כינין , שמקל על ההתכויצויות הליליות בשרירים . אפשר כמובן גם למרוח משחת וולטרן או פשוט לחמם את המקום שכואב ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך