ארתורסקופיה חוקרת בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/10/2019 | 21:47 | מאת: משה

שלום, לאבי בעיות בברך שמאל מזה כחודשיים. לפני כחודש אובחן חיידק בדם (זיהום) ומטופל באנטיביוטיקה לוריד. מאז הטיפול האנטיביוטי ישנו שיפור בכאבים בברך. בשבועיים האחרונים החל שיקום אך עדיין קיימים כאבים בנסיון לעמוד על הברך ומגבלה ביישור. אורתופד בדק וניסה לקחת נוזל מהברך (משני הצדדים) ולא היה נוזל לשאיבה (מה יכולה להיות הסיבה?) ולכן הפנה את אבי לארתורסקופיה חוקרת לברר את מקור הבעיה. חשוב לציין שנעשה צילום רנטגן ללא ממצא מיוחד. שאלותיי הם: האם אפשר למצוא את מקור הבעיה בדרכים רדיולוגיות לפני ביצוע בדיקה פולשנית (סי.טי, אמ.אר.איי וכו׳)? או שמה עדיף ישירות ארתורסקופיה לאבחן את הבעיה? בנוסף אבי עדיין בטיפול אנטיביוטי לוריד (בשבוע האחרון לטיפול) האם אין מניעה לבצע את הבדיקה תחת הטיפול? לאבי יש מחלות רקע כמו סכרת ועבר החלפת מסתם בלב לפני שנה (TAVI) האם זה בעייתי עבורו לבצע את הבדיקה? האם ייתכן שארתורסקופיה חוקרת תהפוך לטיפולית? תודה

28/10/2019 | 06:15 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב זיהום במפרק ניתן לברר גם על ידי בדיקה של מיפוי עצם. הבדיקה מאוד רגישה אך איננה ספציפית לכך. ארטרוסקופיה הינה בהחלט טיפול נכון כי משמשת גם לאיבחון וגם לטיפול (באם יש צורך) באותה פרוצדורה. אין מניעה לבצע את הפעולה תחת טיפול אנטיביוטי. לגבי מחלות רקע- תמיד מומלץ להיוועץ עם קרדיולוג לפני הטיפול. בריאות שלמה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך