בקטרמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מנינגוקוק: עלול להיות קטלני

חלק מהאנשים נדבקים בחיידק מנינגוקוק, אך לא מפתחים תחלואה. בחלק קטן מהמקרים, החיידק עלול להפוך לאלים ולגרום למחלה הדורשת טיפול בהקדם. מדריך חשוב מנינגוקוק הוא חיידק המצוי אצל חלקנו בגרון, אולם במרבית המקרים אינו גורם להתפרצות של מחלה. עם זאת, במקרים בהם מנינגוקוק גורם לתחלואה - הוא עלול לגרום למגוון מחלות ואף עלול להפוך לחיידק אלים, הכרוך בהתפתחות זיהום חמור, הפולש לקרומים העוטפים את המוח וגורם לדלקת קרום המוח (מנינגיטיס) ו/או זיהום שחדר למערכת הדם והתפשט במהירות (מנינגוקוקסמיה) וגורם לאלח דם חמור ולפגיעה רב-מערכתית חמורה. כאמור, המחלה אינה נפוצה - אולם התחלואה עלולה להיות קשה; ללא טיפול מהיר, החולים מתים או נותרים עם נכות קשה. למעשה, מנינגוקוק הוא הגורם הנפוץ ביותר לדלקת קרום המוח, בקרב ילדים ומבוגרים צעירים בארצות הברית. בקרב מבוגרים, זו הסיבה השנייה בשכיחותה לדלקת קרום המוח (הסיבה השכיחה ביותר היא חיידק הפנאומוקוק)....
ללמוד עוד על בקטרמיה
מנינגוקוק: עלול להיות קטלני-תמונה

חלק מהאנשים נדבקים בחיידק מנינגוקוק, אך לא מפתחים תחלואה....

מאת: ד"ר יסמין...
06/06/2018
כיצד לזהות זיהום אצל ילדים?-תמונה

כ-7% מהילדים הפונים למיון עקב חום סובלים מזיהום חיידקי....

מאת: מערכת zap...
23/05/2010
סיבוך נדיר בלידה הסתיים בטוב-תמונה

תינוקת ניצלה לאחר ששאפה מים מיקוניאליים, לאחר שהאם הנושאת...

מאת: מערכת zap...
23/04/2013
דלקת בדרכי שתן: לאשפז או לא?-תמונה

רופאים רבים נוטים לאשפז תינוקות בני חודשיים עם דלקת בדרכי...

מאת: מערכת zap...
13/01/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבקטרמיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בקטרמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאבי בעיות בברך שמאל מזה כחודשיים. לפני כחודש אובחן חיידק בדם (זיהום) ומטופל באנטיביוטיקה לוריד. מאז הטיפול האנטיביוטי ישנו שיפור בכאבים בברך. בשבועיים האחרונים החל שיקום אך עדיין קיימים כאבים בנסיון לעמוד על הברך ומגבלה ביישור. אורתופד בדק וניסה לקחת נוזל מהברך (משני הצדדים) ולא היה נוזל לשאיבה (מה יכולה להיות הסיבה?) ולכן הפנה את אבי לארתורסקופיה חוקרת לברר את מקור הבעיה. חשוב לציין שנעשה צילום רנטגן ללא ממצא מיוחד. שאלותיי הם: האם אפשר למצוא את מקור הבעיה בדרכים רדיולוגיות לפני ביצוע בדיקה פולשנית (סי.טי, אמ.אר.איי וכו׳)? או שמה עדיף ישירות ארתורסקופיה לאבחן את הבעיה? בנוסף אבי עדיין בטיפול אנטיביוטי לוריד (בשבוע האחרון לטיפול) האם אין מניעה לבצע את הבדיקה תחת הטיפול? לאבי יש מחלות רקע כמו סכרת ועבר החלפת מסתם בלב לפני שנה (TAVI) האם זה בעייתי עבורו לבצע את הבדיקה? האם ייתכן שארתורסקופיה חוקרת תהפוך לטיפולית? תודה

ערב טוב שאלותיי הם: האם אפשר למצוא את מקור הבעיה בדרכים רדיולוגיות לפני ביצוע בדיקה פולשנית (סי.טי, אמ.אר.איי וכו׳)? או שמה עדיף ישירות ארתורסקופיה לאבחן את הבעיה? במידה וצריך תרבית ניתן לנסות לקחת תרבית בניקור חוזר או תחת אולטראסאונד , אחרת צריך ארטרוסקופיה במידה זה רק לאבחנה - ניתן לשקול ביצוע mri בנוסף אבי עדיין בטיפול אנטיביוטי לוריד (בשבוע האחרון לטיפול) האם אין מניעה לבצע את הבדיקה תחת הטיפול? נטילת תרבית אחרי טיפול ממושך אנטיביוטי פיות מומלץ , עדיף לבצע ניקור תחת הפסקת טיפול אנטיביוטי . לאבי יש מחלות רקע כמו סכרת ועבר החלפת מסתם בלב לפני שנה (TAVI) האם זה בעייתי עבורו לבצע את הבדיקה? הפחד הגדול ביותר זה שליחת חיידקים בזרם הדם ויצירת זיהום במסתם המלאכותי . ארטרוסקופיה אבחנתי יכולה להפוך טיפולית כמובן בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

ד״ר שלום, בהמשך להודעתי, אבי עבר בדיקה. להלן סיכום הרופא: ################# בבדיקתו: -ללא חום -רגל שמאל - נפיחות דיפוזית עם רושם לתפליט -חום מקומי ורגישות למישוש -חוסר יישור 60 מעלות -כיפוף ע 110 מעלות -סובכים רכים ללא סימני DVT לסיכום: נעשה דיון צוות רופאים והוחלט כי הוא זקוק לניתוח ברגל שמאל בשלב ראשון מניפולציה ושחרור רקמות (הכוונה לבצע two stage revision) ובהמשך במידה וישתפר לבצע החלפת ברך שמאל כניתוח שני מאוחר. ################### אבי יסיים 7 שבועות אנטיביוטיקה לוריד ביום ראשון בעוד שבוע. בתום האנטיביוטיקה יצא שישלים כשלושה שבועות של פיזיותרפיה (כ-15 טיפולים) בהם עבודה על נסיון יישור של הברך וחיזוק שרירים לאחר שהיה על כסא גלגלים מזה כחודשיים וחצי. נכון להיום, עדיין על כסא בעיקר בקבות הכאבים בברך שמאל וחוסר היכולת ליישרה (כמפורט בסיכום הרפואי). מספר שאלות לי: 1.האם התוכנית טיפול שהוחלט על ידי הצוות היא רלוונטית למקרה? 2. two stage revision רלוונטי גם לאנשים בעלי ברך שלהם (ולא מושתלת)? - לאבי אין ברך מושתלת 3. בתום האנטיביוטיקה - מוסד השיקום בו אנו נמצאים משחרר אותנו להמשך טיפול כמפורט מעלה, האם לא צריך לדרוש המשך שיקום? קשה לנו לחשוב שהוא יחזור הביתה כך. 4. מה משך השיקום המינימלי שצריך על מנת להחזיר את התפקוד ברגליים על ידי פיזיותרפיה? 5. האם ברך הזקוקה להחלפה יכולה להיות הגורם לחוסר היכולת ללכת ולעמוד? אנסה לנסח את השאלה החמישית יותר טוב - האם כל עוד לא הוחלפה ברך אבי לא יוכל ללכת ולעמוד? זה מרגיש מוזר שברך זקוקה להחלפה בפרק זמן כל כך קצר וגורמת לחוסר תפקוד כל כך קיצוני ולא הדרגתי. אנחנו מעט מבולבלים, זה מרגיש לנו שאבי עדיין לא עבר מספיק שיקום על מנת למצות את פוטנציאל החזרה ככל האפשר למצבו מלפני שלושה חודשים (הלך כרגיל). תודה מראש!

שלום יש לי ילד בן 3 שנים ו9 חודשים- כשהוא היה בן 3 חודשים ראיתי שהוא עשה תנועות עם הידים וכשאמרתי את זה לרופאים אמרו לי שזה התפחות עיתית, יש לו תסמונת דאון- בגיל 6 חודשים זה חזר, ואחר מכן ראיתי כל מיני תנועות קטנות לא כל הזמן הלכתי ל4 רופאים כולם אמרו אותו דבר אחד מהם אמר לי אם אני רואה את זה 100 פעמים שאני אלך עם הילד לנאורולוגי, נרגתי אבל לא מאוד,הבעיה רק אני ראיתי את התנועות האלו, עד שהגתי לתרפיסטיט והיא אמרה לי שאני חייבת ללכת לנאורולוג, הלכתי והוא היה בן 11 חודשים- נתן לי Keppra לילד ולא הסביר בידיוק אמר מיאוקלוניאס אחרי חצי שנה החלפתי רופא והיא אמרה לי תסמונת ווסט אבל הרופא ילדים לא היה מרוצה מהתשובה אז הלכתי לעוד 2 אבל אחרי כמה זמן ושתיהן אמרו אותו דבר, יש לו תת תזונה והוא עדין, הרופא רוצה לתת ACTH אבל פא וונצואלה זה מאוד מסובך יש הרבה מחלות אפילו בבית חולים פרטיים ואני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות- לדוגמה עשיתי בדיקה תהודה מגנטית, והוא יצא עם חיידק בדם, וגם גרם לו דלקת ריאה ימין´sepsis and purpura

מדובר במקרה מורכב בשורה התחתונה, חשוב לטפל בתמוסנת ווסט היות ואי טיפול או טיפול לא נכון מעלה את הסיכון לפגיע ההתפתחותית מעבר לפגיעה על רקע של תסמונת דאון ישנם טיפולים נוספים שניתן לתת , לדוגמא , תרופה שנקראת סבריל בהצלחה ד"ר אלי הימן

שלום ד"ר, אני בת 19 לפני 3 שנים בוצע לי טיפול שורש בשן 12, פניתי לרופא שיניים מאחר והתחיל לי כאב שיניים בשן הזאת, לאחר צילום מקומי בשן 12 נאמר לי שיש לי דלקת מעל השורש ואני אצטרך לעשות חידוש טיפול שורש ואם הדלקת לא תעבור אצטרך לעבור ניתוח קטן מעל השן, דרך החניכיים כדי לנקות את הדלקת. בתשובתך הקודמת לאחד השואלים, תחת הכותרת "עקירה כירורגית" ציינת כי אם הוא לא יעבור את העקירה הדבר עלול להביא לידי דלקת בשורש השן שזה יכול לסכן את בריאותו ואיפילו את חייו, האם הכוונה בדלקת בשורש השן היא הדלקת שיש לי מעל השן או שזה סוג דלקת אחר?מה ההבדל בינהם ואיך ייתכן שדלקת כזאת בשורש השן מסכנת חיים?! אודה לך אם תוכל להסביר לי עד כמה חמור המצב שלי בפרט והמצב של דלקת בשורש השן בכלל תודה מראש

אני שלום. כיס דלקתי בשן יכול להכיל כל מיני סוגים של חיידקים המגיעים לפה וולוע בדרכים שונות ומוזרות .לכן מבלי להתייחס לסוג החיידק ולשיווי המשקל הזמני שיש לו עם הגוף באבסצס כרוני כל מוקד דלקתי כזה באזור רגיש כמו הגוגולת , בקרבת המוח , מהווה סכון בריאותי שיש לסלקו או בעקירה או בניתוח APICECTOMY (כריתת חוד השורש עם הכיס הדלקתי )בטרם יופר האיזון הזמני בין החיידק לגוף ובטרם ישלחו חיידקים בזרם הדם לכיוון מסתמי הלב וכלי דם פגועים בכל איזורי הגוף .למוקד דלקתי זיהומי צריך להתייחס ביחס :"כבדהו וחשדהו".ישנם חיידקים שהרעלנים שהם מפרישים פוגעים בכליות ובמסתמי הלב גם אם הם נוכחים בכיס מוגלתי קטן אי שם בגוף .מכאן תביני שרופא השיניים עוסק רוב הזמן בטיפול מניעתי של נזקי מחלות זיהומיות מבלי לדעת מהן (אם לא ביצע בדיקה בקטריאלית ).

דר' גרינבאום קשה לי להבין כיצד מאבסס בשן הגעת עד מוות של הפציינט-כל המהלך שציינת אייננו מופיע בספר פתולוגי אחד ובוודאי לא שמעתי על כך במדינת ישראל. אפילו באונברסיטה העברית -הדסה ירושלים לא הרחיקו כה לכת עם תאורית המוקד הדלקתי והשלכותיו ,אני תעשה טוב לעצמה עם תחדש את טיפול השורש והסיכוי הוא רב שהכאבים יחלפו ודיה צרה לשעתה!

שלום, לאבי בעיות בברך שמאל מזה כחודשיים. לפני כחודש אובחן חיידק בדם (זיהום) ומטופל באנטיביוטיקה לוריד. מאז הטיפול האנטיביוטי ישנו שיפור בכאבים בברך. בשבועיים האחרונים החל שיקום אך עדיין קיימים כאבים בנסיון לעמוד על הברך ומגבלה ביישור. אורתופד בדק וניסה לקחת נוזל מהברך (משני הצדדים) ולא היה נוזל לשאיבה (מה יכולה להיות הסיבה?) ולכן הפנה את אבי לארתורסקופיה חוקרת לברר את מקור הבעיה. חשוב לציין שנעשה צילום רנטגן ללא ממצא מיוחד. שאלותיי הם: האם אפשר למצוא את מקור הבעיה בדרכים רדיולוגיות לפני ביצוע בדיקה פולשנית (סי.טי, אמ.אר.איי וכו׳)? או שמה עדיף ישירות ארתורסקופיה לאבחן את הבעיה? בנוסף אבי עדיין בטיפול אנטיביוטי לוריד (בשבוע האחרון לטיפול) האם אין מניעה לבצע את הבדיקה תחת הטיפול? לאבי יש מחלות רקע כמו סכרת ועבר החלפת מסתם בלב לפני שנה (TAVI) האם זה בעייתי עבורו לבצע את הבדיקה? האם ייתכן שארתורסקופיה חוקרת תהפוך לטיפולית? תודה

שלום רב זיהום במפרק ניתן לברר גם על ידי בדיקה של מיפוי עצם. הבדיקה מאוד רגישה אך איננה ספציפית לכך. ארטרוסקופיה הינה בהחלט טיפול נכון כי משמשת גם לאיבחון וגם לטיפול (באם יש צורך) באותה פרוצדורה. אין מניעה לבצע את הפעולה תחת טיפול אנטיביוטי. לגבי מחלות רקע- תמיד מומלץ להיוועץ עם קרדיולוג לפני הטיפול. בריאות שלמה.

פורומים בנושא בקטרמיה
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואה דחופה (מיון)
ד"ר רוית רייטר תשיב על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לרפואת חירום
פורום נפרולוגיה
ד"ר הילה סוטנדורף וד"ר אורית קלוק - בן בסט ישיבו לשאלות בנושא מחלות הפוג...