הורדתי קביים בשעה טובה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/09/2019 | 08:37 | מאת: טופז

שלום, הורדתי קביים לפני יומיים אחרי ניתוח ארתרוסקופיה תפירה. רציתי לדעת אם מותר לי להרים משקל כבד אחיינים, קניות, סל כביסה? מה לגבי שטיפה של רצפה מסוכן? (סיכון החלקה, כיפוף ברכיים ממש עד למטה) והכי חשוב מה לגבי הצליעה כמה זמן עד שעובר? תודה רבה

25/09/2019 | 08:41 | מאת: טופז

האם מותר לעשות ספורט?

26/09/2019 | 05:38 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב לאחר תפירת מניסקוס ותחילת ניוד מומלץ לעשות פיזיוטרפיה המחולקת להשגת טווחי תנועות מלאים ולאחר מכן חיזוק השרירים. בכך גם הצליעה תעלם. משקל כבד לא מומלץ להרים על מנת לא ליצור עומס על הרקמה הרכה. לגבי שטיפת רצפה- אין מניעה מכך אך בהחלט חשוב לזכור כי ישנה סכנת החלקה היכולה לפגוע במניסקוס עצמו. ספורט- מומלץ להימנע מקפיצות וריצות וכמו כן מספורט המשלב תנועות סיבוביות חדות של הברך. מומלץ להתייעץ עם הרופא המנתח. בהצלחה.

26/09/2019 | 05:38 | מאת: ד״ר אייל גנסין

ראה למעלה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך