הצטלקויות והידבקויות לאחר ארתרוסקופיה של הברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/09/2019 | 01:26 | מאת: אלון

שלום רב ד ר רקע כללי: א) אני בן 25, משקל תקין ב) בילדות אובחן אצלי: hypermobile elastic flatfoot genuvalgum/knock knee hyperpronahia knee ג) לפני ניתוח: לפני כחצי שנה במהלך משחק כדורגל בשכונה הייתה לי חבלה סיבובית של הברך (ללא גורם חיצוני) פענוח mri: קרע גדול/מלא acl וקרע גדול של mm בקרן אחורית מסוג bucket handle ברך בריאה יישור 10°- וכיפוף 130° minimum ברך מנותחת יישור 0° וכיפוף 100° ד) במהלך הניתוח: לפני 5 שבועות עברתי שחזור acl ותפירת קרע גדול של mm בקרן אחורית מסוג bucket handle ה)היום 5 שבועות לאחר ניתוח: נוזלים בברך לאחר 2 ניקורים (קיבלתי 2 זריקות קלקסן אחרי ניתוח) יישור 0° וכיפוף 80° ו) פיזיותרפיה לאחר ניתוח: התחלתי 17 ימים לאחר ניתוח עברו 3 שבועות מאז שהתחלתי 3 טיפולים בשבוע+תרגול בבית עד היום עשיתי 9 טיפולים ז) סיכום היום 5 שבועות לאחר ניתוח: ברך בריאה יישור 10°- וכיפוף 130° minimum וברך מנותחת נוזלים בברך לאחר 2 ניקורים (קיבלתי 2 זריקות קלקסן אחרי ניתוח), יישור 0° וכיפוף 80° ח) שאלות: 1. האם הברך המנותחת תחזור ליישור שהיה (hyperpronahia (-10° ? 2. האם הברך המנותחת תחזור לכיפוף שהיה 130° minimum ? 3. האם התחלתי פיזיותרפיה מאוחר מדי (לאחר 17 ימים מיום ניתוח) שגרם לכך שנוצרו אצלי בתוך הברך המנותחת הצטלקויות והידבקויות שמונעים ממני את טווח התנועה שהיה לפני הפציעה ? בתודה מראש אלון

16/09/2019 | 06:14 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום אלון נתחיל מהסוף- התחלת פיזיוטרפיה מומלצת כמה שיותר מהר (סביב שבוע לאחר הניתוח) אך עם זאת בהחלט לאחר 5 שבועות טווחי התנועות שלך תקינים לזמן זה. יישור יתר וכיפוף כמו שהיה לפני הניתוח זה בהחלט יעד סביר להשגה ובהחלט סיכויים טובים להגיע לכך. מומלץ להמשיך פיזיוטרפיה ותרגילים בבית. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך