כאבים בשוק בפיזיותרפיה לאחר ניתוח ברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/06/2019 | 22:56 | מאת: שירן

הי אייל, שאלתי אותך בעבר שאלות לגבי הפציעה שלי של שבר תלישה מרוסק בברך עם קרע מלא של ACL, תודה על המענה המהיר והאדיב! :) אני אחרי ניתוח ארתרוסקופיה לניקוי פרגמנטים חופשיים וחיבור השברים. קמתי מהכיסא גלגלים לפני חודש וחצי ועושה מאז המון פיזיותרפיה. היום מגיעה לטווח של 5-70 מעלות (יישור מלא רק בתרגילים מסוימים והרבה מאמץ). בטווח הכיפוף הנוכחי מרגישה שמאוד קשה לי להמשיך לעשות פיזיותרפיה בגלל שבתרגילים להגדלת את הכיפוף אני מרגישה כאבים עזים לאורך כל עצם השוק ולפעמים גם בקרסול. אותם כאבים חוזרים על עצמם באמצע הלילה. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים בשוק? האם יש טעם לבקש הדמיה? איזו הדמיה אם כן? האם כדאי להמשיך פיזיותרפיה בכל הכח למרות הכאבים? המון תודה! 🙏 שירן

06/06/2019 | 03:19 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום כאבים אלו יכולים לנבוע מעומס על הגפה התחתונה. חשוב לוודא כי אין נפיחות בשוק האחורית ואם יש חשש מומלץ לפנות לרופא המטפל. פיזיוטרפיה איננה מזיקה במינון הנכון ולשם כך ניתן להתאים תרגילים שונים על מנת שלא יכאב לך אך בהחלט להמשיך בהגדלת טווחי התנועה של הברך.

12/06/2019 | 19:26 | מאת: שירן

תודה רבה :) אין נפיחות בשוק האחורית, רק בקרסול (נראה לי שבצקת) ותחושה מוזרה של מן צניחה של הקרסול, בפוזיציות מסוימות של הרגל. אבדוק את זה מול הרופאים שלי. המון תודה!

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך