קליקים במפשעה וכאבי גב לאחר ניתוח ברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/04/2019 | 18:48 | מאת: שירן

שלום רב, לפני חודש וחצי נפצעתי בתאונת סקי ובשל ממצאי MRI ו- CT של שבר תלישה מרוסק של טיביאל אמיננס שמחובר לקרן קדמית של מיניסקוס מדיאלי ולטראלי וקרע מלא של ACL, עברתי לפני חודש ניתוח ארתוסקופיה, רדוקציה וקיבוע של העצם. צפויה לעבור בעתיד ניתוח לשחזור הרצועה. הרגל נתונה במחוך ישר כבר חודש וחצי, המחוך כבד וקשה לישון איתו, כמו כן אסור לי לדרוך על הרגל 6 שבועות מהניתוח. כמה ימים אחרי הניתוח החלו לי כאבי גב איומים במהלך השינה שמאוד מפריעים לי לישון, תרגילי גב לא עוזרים. אני מחכה חצי שעה-שעה בישיבה עד שהכאבים יעלמו ומנסה לחזור לישון. כמו כן, לפני יומיים התחלתי פיזיותרפיה ב- CPM בטווח 0-30 והחלו לי קליקים (חלקים כואבים, חלקם פשוט לא נעימים) מהמפשעה בצד שמאל (של הברך הפגועה) בכל פעם שאני קמה ממקום מושבי. אני דואגת מכיוון שצפויה לי תקופת שיקום ארוכה (גם בגלל הניתוח השני) ולא רוצה לפתח בעיות נוספות מעבר לבעיה בברך. אשמח לשמוע האם לדעתך יש מקום לדאגה ובאופן כללי את חוות דעתך. המון תודה, שירן

05/04/2019 | 05:02 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב, מקווה שכעת הברך מחלימה. לאחר ניתוח כמו שלך עם תקופת שיקום לא פשוטה אכן ישנם שרירים המנסים לפצות על העדר הפעילות של הברך ועליהם מופעל עומס רב וכתוצאה מכך גורמים לכאבים. לגבי הגב- אין חוט מקשר בין ניתוח הברך לכאבי הגב. בכל אופן אם כאבי הגב מחמירים מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה.

05/04/2019 | 10:21 | מאת: שירן

תודה רבה על התשובה המהירה :) אני מבינה נכון שכרגע אין סיבה לדאוג לגבי הקליקים הכואבים מהירך? לגבי כאב הגב - הנחתי שהוא נובע משילוב של שינה על הגב בלבד (עם יכולת מוגבלת מאוד עד בלתי אפשרית לשנות תנוחה) וישיבה באותה תנוחה, כשהרגל מורמת בכל שעות היום. המון תודה וסוף שבוע נעים, שירן

06/04/2019 | 23:56 | מאת: ד״ר אייל גנסין

אכן קשה להעריך זאת כאשר את נמצאת בזמן קרוב למועד הניתוח. הערכה לגבי הירך תהיה אובייקטיבית לאחר סיום הטיפול. כמובן שיש צורך לביקורת אצל מומחה ברך להערכה והמשך הטיפול.

07/04/2019 | 10:56 | מאת: שירן

המון תודה! שבוע מצוין

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך