טטנוס - צפדת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2009 | 14:28 | מאת: יעל

שלום דר' הלפרין ב1.5.2009 נדקרתי על ידי נעץ שחדר אל כף רגלי די עמוק. הנעץ היה ישן ובחלקו חלוד.אנני מחוסנת נגד טטנוס מזה שנים רבות. ניקיתי את המקום באלכוהול 70 מרחתי דרמקורבין ותחבושת קטנה וזהו. ב- 17.5.2009 התחיל לי כאב מוזר בצד אחד של הלסת ולמחרת התעוררתי עם נעילת לסתות- לא יכולתי לפתוח את הפה והיו לי כאבים עזים. הגעתי למיון והם הפנו אותי למומחה פה ולסת שקבע שיש לי בעיה במפרק הלסת.בבדיקות הדם שנערכו במיון ראו כי ישנה דלקת בגוף: הליקוציטים היו מעבר לנורמה ועוד כמה ערכים גם הם. את נושא הטטנוס הם שללו ללא בדיקה.וביקשו שאקח אטופן למחרת גם התנפחה לי לחי ימין. עשיתי צילום שיניים פנורמי וביקור אצל מומחה למפרק הלסת התברר שכנראה שזו לא הבעיה וגם לא השיניים. התבקשתי לעשות אולטראסנד של בלוטות הרוק והם נמצאו נפוחות. יומיים לאחר מכן התחיל לי כאב גם בצד שמאל של הלסת שנשאר בעינו עד היום ישנה תחושה של שרפה וקשיון. לפני שבועיים התחילה לכאוב לי כתף ימין כאילו נתפס שריר ואחרי כמה ימים גם כתף שמאל והכאב עד היום. למזלי הרע חליתי גם באיזה ברונכיט קשה ולקחתי כמות גדולה של אנטיביוטיקה לרגע זה הכאב בצד השמאלי של הלסת לא מרפה תחושה של שריפה, הכתפיים כואבות לי כאילו תפוסות ומידי פעם אני חשה כאילו התכווצויות שרירים ברגליים ומידי פעם כאבי בטן שחולפים וחולשה רבה. שאלותי הן: האם יתכן שחליתי בצפדת ולא זיהו את זה? האם יש דרך לבדוק את הנושא בבדיקות דם וכו'??? מה עלי לעשות? אני מצטערת על אורך ההסבר והשאלה אבל אני חשה מצד אחד חסרת אונים ומצד שני שמשהו לא סביר מתחולל אצלי בגוף תודה ענקית מראש על תשובתך

שלום יעל, התאור שלך איננו אופייני לטטנוס. אני ממליץ לך פנות לבדיקת רופא/ה פנימאי/ת או לנוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

16/06/2009 | 19:26 | מאת: יעל

דר' הלפרין ירדה לי אבן מהלב אלפי תודות על התשובה

מנהל פורום מחלות זיהומיות