klebsiella pneumoniae

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2020 | 11:27 | מאת: שרית

ד"ר הלפרין שלום, בבדיקה חוזרת נמצא לי חיידק מסוג klebsiella pneumoniae בכמות של URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML. גיליתי את החיידק בעקבות תלונה שלי של לחץ בשלפוחית השתן בסיום הטלת שתן ותחושה ממשוכת במהלך היום של צורך בשתן למרות שרק התפניתי. הבנתי שהחיידק עמיד לרוב סוגי האניביוטיקה ונראה לי שנוכחותו גם משבשת לי את מחזור הווסת. איזה טיפול אצטרך בבקשה כדי למגר אותו?

22/11/2020 | 11:41 | מאת: אור

איני צוות רפואי אך אציין שלצערי מנסיוני האישי קשה מאוד לנצח את החיידק. לרוב הוא נחלש לתקופה מסוימת בעקבות טיפיל אנטיביוטי וחוזר וכך חלילה אולי דר הלפרין מכיר טיפול יעיל הלוואי

22/11/2020 | 11:52 | מאת: שרית

מציינת שאני טרום סוכרתי ולאחרונה גם הסוכר שלי בצום בבוקר עלה ואולי זו הסיבה לא יודעת.. לגבי בדיקות התרבית החוזרת הרגישויות הן: SENSITIVITY PIPERA/TAZOBACT S AMPICILLIN R AMOX/CLAVULANAT S AMIKACIN S CHLORAMPHENICOL S CEFAZOLIN S CIPROFLOXACIN S CEFTAZIDIME S CEFOXITIN S CEFUROXIME S CEFTRIAXONE S ERTAPENEM S NITROFURANTOIN R GENTAMYCIN S MEROPENEM S TRIMETHOPR/SULF S

22/11/2020 | 11:56 | מאת: שרית

איזו תשובה זריזה.. כבר הספקתי לכתוב עוד המשך לשאלה.. ראיתי בפורום התייחסות של דר הלפרין לעניין הרגישויות של החיידק וביקש לדעת מה S ומה R. אז ציינתי בתגובה שלי..אולי זה יישפוך מעט אור?

שלום שרית, החיידק שנמצא אצלך רגיש לסוגים רבים של אנטיביוטיקות, למשל 'רספרים'/'ספטרים', 'צפזולין', 'אוגמנטין', 'ציפרו' ועוד. הרבה בריאות אפי

22/11/2020 | 14:40 | מאת: שרית

תודה רבה ד"ר הלפרין, איזה מענה מהיר ומקצועי...תודה על סובלנותך ותרומך..לא ברור מאליו.

23/11/2020 | 04:26 | מאת: דוד

חבל שבחלק מקופות החולים התחילו "לסרס" את הבקטריוגרם ולהציל את התשובה רק כ-"רגיש" ו-"עמיד" מבלי להציג את רמות הרגישות השונות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות