אשמח לעזרתך- בקשר להידבקות בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2020 | 03:39 | מאת: יעל

שלום ד"ר, אימי של לחוצה מאוד מאוד, אחותי נדבקה בקורונה וכעת היא ( אמא שלי) בחרדה. לילה שלם לא ישנה... אני מדברת איתה וגם אחרים ואומרת שלא לחוצה אבל היא כן. בקטע שגם אנחנו נחשפנו ובבידוד ומחר תהיה בדיקת קורונה. שאלותי אלייך: 1. האם שריפה בחזה /כאב- זה חרדה ומתח או קורונה? איך מבחנים? רק אומר שחודש שעבר 5.7 הזמנתי לה מד"א שהחליט לפנות את אימי לבי"ח בגלל שהיה קשה לנשום אבל ממש והאקג הראה משהו. מאז עשתה הולטר, אקו לב , בדיקות דם והכל תקין..( עוד לא היתה אצל רופא בשביל אקו אבל רופא בפורום אמר שהבדיקה תקינה) למרות שיש משהו במסתמים. אגב התופעה התרחשה עוד קודם כמו קושי מבמדרגות ומרגישה את הלב פועם. אז נכון שמה שיש עכשיו זה גם מתח? 2.. תוך כמה זמן מתפתחים תסמינים למחלה מרגע חשיפה אם וכאשר.? 3. האם אדם שאין לו ממש תסמינים פתאום זה יכול להיות קשה ובי"ח? או רק למי שהיה חום גבוהה?

שלום יעל, 1. תחושה של שריפה/כאב בחזה איננה נחשבת כתסמין אופייני לתחלואה ב'קורונה'. 2. תקופת הדגירה הממוצעת של COVID19 היא כ- 5 ימים, אך היא יכולה לנוע בין כיומיים לכשבועיים. 3. גם חולה שיש לו רק תסמינים קלים עלול להתדרדר למצב קשה במהירות. הרבה בריאות אפי

19/08/2020 | 13:46 | מאת: יעל

אלו התסמינים מאצר מ. הבריאות: תסמינים הנפוצים ביותר: חום שיעול יבש עייפות תסמינים נפוצים פחות: כאבים כאב גרון שלשולים דלקת בלחמית העין כאבי ראש אובדן חוש הטעם או הריח פריחה בעור או שינוי בגוון האצבעות בידיים או ברגליים תסמינים חמורים: קשיי נשימה או קוצר נשימה כאבים או לחץ בחזה אובדן יכולת הדיבור או התנועה שאלה: עכשיו כבר נרגענו כי עשינו בדיקה ויצא שלילי. עשינו בדיקה אחרי שבוע ממפגש עם חולה מאומת התוצאה תוך 24 שעות. אימי מרגישה קצת יותר טוב עם הקושי לנשום אבל לא הכי וב לה היא אומרת בכללי.. היה לה גם סחרחורת. מה שמוזר שאנחנו חצי שנה אוכלים אך ורק בבית ובקושי מסתובבים בחוץ. והיום היו לה שילשולים. זה תסמינים? נשאר בידוד עד 22.8 יום שבת

בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות