שלשולים והקאות- חיידק או וירוס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2019 | 19:57 | מאת: יעל

שלום, בתחילת השבוע הגעתי ל"טרם" עקב הקאות קשות, שלשולים והתייבשות. נערכו לי בדיקות דם ושתן ונאמר כי "הכל בסדר". עברו מס' ימים ללא הקאות ושלשולים אך ההרגשה הכללית הרעה נשארה, חוסר תאבון, חולשה, כאבי בטן עליונה מדי פעם ותחושת "גודש" ומלאות בבטן. אתמול והיום שוב הופיעו שלשולים. במידה ומדובר בחיידק אני מניחה כי לא יכלו לעלות על כך במוקד, נכון? אני כבר שבוע לא עצמי. ולא רוצה להיות "סמרטוט" בחג. ביקשתי מהרופאה אנטיביוטיקה וקיבלתי מרשם לציפרודקס אך טרם רכשתי את התרופה. אילו בדיקות מומלצות? תרבית צואה? נשיפה? ממה להתחיל? או לקחת ישר את האנטיביוטיקה? בנתיים אני יורדת במשקל כי לא מסוגלת להתקרב לאוכל וכל הזמן חלשה ומתוסכלת. אודה מאד לעזרתך. מודה מראש ומעריכה :)

שלום יעל, הבדיקה המקובלת (והזמינה) לזיהוי זיהום חיידקי במערכת העיכול היא 'תרבית צואה'. יחד עם זאת, לא כל זיהום כזה מחייב טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

13/04/2019 | 22:16 | מאת: יעל

תודה! והאם בדיקת צואה רלוונטית גם אם הכאבים עצמם הם בבטן העליונה? ודבר נוסף, אתה לא ממליץ ליטול ישר אנט' במקרה הזה?

שלום יעל, 1. תרבית צואה היא רלוונטית בעיקר אם וכאשר יש שלשולים. 2. לא. הרבה בריאות אפי

14/04/2019 | 09:16 | מאת: יעל

תודה! מבדיקת רופא עלה כי מדובר בדלקת במעיים. המליץ על מנוחה ושתיה מרובה. ללא טיפול תרופתי או בדיקות נוספות. לדבריו, אכלתי משהו מקולקל. האם זה מדבק? עדיין משלשלת כבר שבוע...

שלום יעל, כיוון שאינני יודע מהו הגורם למחלתך, אינני יודע גם אם היא מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות