בדיקת סיטי פלוס חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/04/2019 | 09:38 | מאת: לירון

שלום רב דוקטור הלפרין יקר, ביצעתי בדיקת סיטי מוח עם חומר ניגוד ב 28 למרץ. לאחר הבדיקה פתאום עלתה כתבה מ 2016 שבה 12 נבדקים נדבקו בהפטטיס סי כתוצאה מבדיקת הסיטי..כנראה בשל ציוד שלא הוחלף, במוסד רפואי אחר בארץ..מאז אני בחרדות..אני סובלת מיומיים אחרי הבדיקה מצינון שלא עובר, חולשה וכאבי שרירים. האם עלפי נסיונך בבדיקות סיטי עם חומר ניגוד ניתן להידבק באיידס, הפטטיס בי או סי? האם עלי לדאוג לדעתך? אחרי כמה זמן מרגע החשיפה ניתן לבצע בדיקות להפטטיס בי וסי ואיידס? אני באמת שואלת אותך כמומחה, האם עלי לדאוג? האם בסיטי הציוד שמזריק את חומר הניגוד מוחלף לרבות המחט? פניתי למוסד במייל ולא הגיבו. אציין כי זה מוסד פרטי מוכר והבדיקה נעשתה בתשלום. המוסד נחשב ברמה גבוהה. אודה בבקשה לתשובתך... אני לא ישנה בלילות ואני בחרדה בלתי פוסקת. אנחנו לא במדינת עולם שלישי, אנחנו במדינת ישראל. הכיצד 12 אנשים נדבקו בהפטטיס סי מהזרקת חומר ניגוד ב 2016? הציוד לא אמור להיות מוחלף בין מטופל למטופל לרבות המחט? בבקשה תשובתך לכל שאלותיי

שלום לירון 1. הסיכוי שנדבקת ב'איידס, 'הפטיטיס בי' או 'הפטיטיס סי' במהלך האירוע המתואר בשאלך נחשב כנמוך ביותר. 2. לאחר שאני עשיתי בדיקת CT עם חומר (בארץ) ניגוד לפני כחצי שנה לא דאגתי, ואני ישן הייטב. הרבה בריאות אפי

08/04/2019 | 15:41 | מאת: לירון

תודה על המענה המהיר. בכל זאת, לאחר כמה זמן מרגע החשיפה ניתן לעשות בדיקה להפטטיס בי סי או איידס כדי לקבל תשובות מהימנות?

08/04/2019 | 17:00 | מאת: לירון

שאלה נוספת: בגלל שהייתי בפחדים מהבדיקה והייתי עם סחרחורת לא שמתי לב כיצד הוזרק לי חומר הניגוד עי הטכנאי..האם דרך שקית אינפוזיה עם צינור או עם מחט לתוך מחט שהאחות שמה לי לפני בוריד כדי שדרכה יועבר חומר הניגוד... כיצד זה מתבצע? בגלל שהציוד הזה עלול להכיל דם של מטופל קודם זה לא אמור להיות מוחלף אוטומטי כולל מחט עם החומר ניגוד וכו... האם זה שאני עם תסמיני שפעת קלים לעת עתה שלא עוברים כבר עשרה ימים זה סימן להדבקה? כרגע אין חום או כאב גרון רק כאבים בכל הגוף, חולשה, וצמרמורות מידי פעם.. וגם בלוטות לימפה מעט נפוחות..עברו 12 ימים מאז הבדיקה. למה כוונתך סיכוי נמוך מאוד? אני מניחה שאתה מתכוון שבוודאי הציוד הוחלף וכו..אבל עובדה שפורסם מקרה מ 2016 שבו 12 אנשים נדבקו בהפטטיס סי כתוצאה מהזרקת חומר ניגוד בסיטי..זה אומר שזו עובדה שקרתה. ד"ר הלפרין יקר האם אתה מכיר מקרה של מישהו שנדבק מהזרקת חומר ניגוד.. לסיכומו של עניין אמרת שעברת בעצמך וישנת טוב בלילה כי אני מניחה שמכירים אותך כי אתה רופא ומבין בכך..אני מניחה שהלכת למקום שאתה מכיר היטב.. אם חלילה באמת לא החליפו ציוד זה ממש פשע מכוון כי הרי יודעים שדם עלול לגרום להדבקה במחלות זיהומיות קשות. אם חלילה עלולה להיות הדבקה זה כתוצאה ממחט הזרקת חומר הניגוד שלא הוחלפה? אני הגעתי לחדר אחות ושמו לי מחט בוריד שדרכה אמור להיות מועבר חומר הניגוד...שמו לי מים כאלה מניחה שזה מים לפתיחת הוריד ואז בחדר הסיטי הטכנאי הזריק לי חומר ניגוד. השאלה כיצד הזריק, אשמח לעזרתך כיצד זה מתבצע? האם באמצעות מחט ישר לוריד שלי? האם דרך צינור אינפוזיה? מה הסיכוי שציוד כזה יעבור ממטופל למטופל? אודה לעזרתך..מבינה שכתבתי המון שאלות. אשמח רק שתענה על מה ששאלתי פה. ואגב, כמה זמן מרגע החשיפה מומלץ לעשות בדיקות לאיידס והפטטיס בי וסי כדי שהתשובות תהיינה מהיימנות?

כשלושה חודשים

את כל שאלותייך בנוגע לדרך שבה מבוצעת הבדיקה מומלץ לך להפנות לפורום של רופא/ה מומחה/ית בדימות

מנהל פורום מחלות זיהומיות