טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/10/2018 | 17:25 | מאת: דוד

שלום אני אמור לקבל בקרוב טיפול ביולוגי לדלקת מפרקים אוטואימונית ולמחלת קרוהן. זה טיפול נוגד TNF ALPHA, תרופה בשם HUMIRA. השאלה שלי - בהתחשב שזאת תרופה שצריך לקחת לכל החיים, האם בזמן שמקבלים אותה הסיכוי להידבק באיידס צהבת כלבת ועוד כל מיני מחלות זיהומיות עולה? כי אני יודע שהיא מחלישה את המערכת החיסונית. תודה.

שלום דוד, סיכויי ההדבקה של אדם כלשהו בזיהום כלשהו בד"כ אינם קשורים לתפקוד מערכת החיסון שלו (אלא יותר לסיכוי שהוא יבוא במגע עם 'מיקרובים' שגורמים לזיהומים). יחד עם זאת, תפקוד ירוד של מערכת החיסון עשוי להשפיע על עוצמת התחלואה במקרה של הדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות