מנייר וסחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

31/03/2014 | 01:52 | מאת: מיכל

אני בת 21, לפני כ9 שנים התחילו לי סחרחורות ואחרי מסכת של בדיקות במהלך כל השנים ( נורולוגי תקין) איבחנו אצלי מחלת מנייר, סחרחורות , מלאות באוזניים, אי סבילות לרעש וכו..בתחילה הסחרחורת נמשכו דקות ארוכות והיו סיבוביות הרופא נתן לי בטיסטין וזה הקל, במשך השנים אני חיה עם המחלה ..תקופה של שקט, תקופה של התקפים..ככה חוזר וחוזר לפני יומיים מתוך שינה התחילה לי סחרחורת סיבובית וכך כל הלילה, כבר יומיים שאני לא יכולה להזיז את הראש כי כל תנועה עושה לי סחרחורת סיבובית. האם זה יעבור מעצמו? האם יתכן שיש לי גם מנייר וגם bppv ? לקחת בטיסטין? כמה זמן נמשך התקף של סחרחורת שנגרמת משינוי תנוחות? אני אבודה וזה הורס לי את שגרת החיים פעם בכמה חודשים

31/03/2014 | 20:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיכל כל סחרחורת ממקור אוזני מתגברת בשנוי תנוחה ובזמן תנועות הראש והצוואר. כדאי להיבדק סמוך להתקף. אם זה מנייר , משתן מתון כמו אורמוקס או דיזותיאזיד - כדור ליום מעבר ל3 כדורי בטיסטין אחרי ארוחות עשויים לעזור. במצב החריף הייתי מחליף את הבטיסטין בסטונרון . בברכה ד"ר בן דוד

03/04/2014 | 12:16 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום מיכל כפי שהבנתי הסחרחורת לא רק בזמן סבוב הראש אלא כם ספונטנית וממושכת. לא כתבת אם את חשה גם מלאות באוזן בזמן הסחרחורת. לא נראה לי שהמדובר בBPPV. בכל מקרה ניתן לקחת בטיסטין 3 כדורים ליום לאחר ארוחות. כדאי לעבור בדיקת מומחה לסחרחורת קרוב להתקף. אם הסחרחורות קשות במקום בטיסטין מומלץ פרמין או סטונרון. אך הכל לאחר בדיקת רופא. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)