הרגשת כבדות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/10/2008 | 19:05 | מאת: יואל

אני בן 34, בריא בד"כ. בינואר השנה הופיעה בפתאומיות מעין סחרחורת (אני לא בטוח שבאמת מדובר בסחרחורת, או יותר בחולשה והרגשת ריחוף קלה). אני לא יודע אם יש קשר, אך הופיעה מיד לאחר שחזרתי מטיול בחול בו שהיתי בחוץ בטמפרטורות מתחת לאפס. רופאת משפחה אמרה לי שהגרון שלי מלא בליחה, ושזו כנראה הסיבה לסחרחורת. לאחר כמה ימים החריפה הסחרחורת, ושכבתי מספר ימים בבית עם חולשה, כאבי ראש קשים וצמרמורות (לא חום). לאחר שהחלמתי (מההחרפה) עדיין ליוותה אותי תחושת הכבדות הגעתי לרופאת א.א.ג - היא שלפה לי פקק מאחת האוזניים ואמרה שכנראה זה קשור, במקביל נתנה לי לורסטין ופלקסינאז לייבוש הליחה. תחושת הסחרחורת המשיכה, ואיתה גם תחושה של "בועות" באוזניים בכל תנועת בליעה. הלכתי למומחה א.א..ג ששלח אותי לבדיקות דם, שמיעה, bera ו eng שכולן יצאו תקינות כמו כן נבדקתי אצל רופא עיניים לשלול בעייה בעיניים. בינתיים עברו כמה חודשים, ותחושת הריחוף התעמעמה כך שחדלתי לחקור את מקורה. לאחרונה תחושת הריחוף חזרה, ויש לי הרגשה שהיא מתגברת כל פעם שאני קצת מצונן / אלרגי. אני קצת מרגיש מיואש, היות ולא נראה לי שמישהו באמת יודע מה יש לי. אשמח לקבל כיוונים למציאת הסיבה / הטיפול. אציין בנוסף כי אני גם מרגיש צריבה קלה בעיניים (אני יודע כי אני אלרגי באביב, אך כרגע ללא סימטומים של נזלת / התעטשויות), כאבים קלים/ לחצים בצוואר ולעיתים כאבי ראש באזור המצח.

30/10/2008 | 14:31 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום תחושת ריחוף בד"כ לא ניגרמת מסיבה של אוזן פנימית אלא יותר ממצבים כלליים גופניים כגון אנמיה, לחץ דם נמוך, רמת סוכר נמוכה ,הפרעות בתיפקוד בלוטת התריס,חוסר B12 מתח נפשי , מיגרנה הפרעות קצב לבביות מסימות ועוד. כדאי לברר בכוונים אלה בברכה דר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)