סחרחורות ריחוףף וטינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/04/2017 | 20:36 | מאת: מתוסכלת

שלום לך דוקטור .לפני כחודשיים התחיל לי ריחוף בראש שאם הזמן הפך להיות לסחרחורת תנוחתית לצד שמאל ...נבדקתי אצל רופא א.א.ג ששלל ורטיגו לפי התזוזות עניים .עברתי בדיקה נוירולוגית ואכן גם היא יצאה תקינה .עשיתי mri ראש שגם יצא תקין .שלחו אותי לבדיקת eng שמראה שיש חולשה וסטיבולרית באוזן ימין מה עליי לעשות ? המצב רק מחמיר לי מיום ליום ...ואני חייבת לציין שאני סובלת מכאבי אוזניים שכל רופא שבודק אותי אומר שאין דלקת באוזניים ...ועכשיו גם התחיל לי כאב חזק מתחת לאוזניים .מציינת שגם אני סובלת מטינטון שהגיע שבוע אחרי תחילת הסחרחורות הטינטון הוא בשתי האוזניים ....אני פשוט מפחדת שהמצב ככה ישאר מה עליי לעשות מפה ?? הציעו לי שוב לעשות mri אבל לאוזניים ...אשמח לתשובה תודה

12/04/2017 | 12:03 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רב אם כל הבדיקות תקינות כולל MRI ויש כאבים בשתי האוזניים כולל טנטון. ניתן לקשור הכל בסומטיזציה (ביטוי גופני )של מתח. הכאב באוזניים כשהאוזניים תקינות נובע לע"ק מחריקה או הידוק יתר של השניים ממקור של מתח. יש גם הקושרים טנטון בפגיעה במפרק הלסת. מומלץ פניה לרופא בתחום זה ויחד עם זאת , מאחר והדברים תאורטיים בלבד,חשוב לבצע גם בדיקות מעבדה מקיפות כולל תפקודי בלוטת התריס, העמסת סוכר וויטמין B12 וחומצה פולית בדם. כן מומלץ הערכה של רופא אא"ג או נוירולוג המומחים לסחרחורות בברכה ד"ר בן דוד

12/04/2017 | 15:34 | מאת: מתוסכלת

תודה לך על ההתיחסות...חשוב לי לציין שאני סובלת מגודש באףף ממש וכאבים מתחת לעניים ובגבות בסינוסים...יכול להיות שיש קשר בין זה לתחושות שאני מרגישה ?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)