הרעלת אלכוהול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חגיגות הסילבסטר: ממה חשוב להיזהר?

הלילה יתקיימו ברחבי הארץ חגיגות השנה האזרחית החדשה, שיצוינו בלא מעט מסיבות גדולות וצפופות ובהרבה אלכוהול. מה יכול לקרות כתוצאה מצריכה מופרזת של אלכוהול? על מה חשוב להקפיד בזמן בילוי במסיבה? מדי שנה בליל הסילבסטר מוזעקים צוותי מד"א לטפל במקרים חירום רבים, בהם: צריכת יתר של אלכוהול, תאונות דרכים, מקרי פציעות כתוצאה מאלימות ואירועים נוספים. לקראת האירועים הרבים הצפויים הערב ברחבי הארץ, קבלו כמה דגשי בטיחות חשובים לשמירה עם שלומכם וביטחונכם:   צריכה מופרזת של אלכוהול יכולה לגרום להרעלה ואף למוות. צילום: שאטרסטוק   שימו לב לכמויות האלכוהול צריכת אלכוהול מופרזת, עלולה לגרום להרעלה ואף למוות במקרים מסוימים. מחקרים מוכיחים ששתיית אלכוהול עלולה לגרום להפעלת אלימות של השותה כלפי סביבתו. כמו כן, נהיגה, רכיבה על אופניים או על כל כלי ממונע אחר תחת השפעת אלכוהול היא אסורה ומסכנת את החיים של הנהג וסביבתו. הסיכונים הפיזיולוגיים הכרוכים בשתיית אלכוהול, כוללים: השתטות, בלבול, אובדן...

סיבות אפשריות ומצבים דומים להרעלת אלכוהול

רפואה דחופה - תמונת המחשה
רפואה דחופה הפנים התנפחו בבת אחת? מרגישים מחנק? ייתכן ומדובר באנגיואדמה: תגובה אלרגית של הגוף לתרופ...
ללמוד עוד על הרעלת אלכוהול
חגיגות הסילבסטר: ממה חשוב להיזהר?-תמונה

הלילה יתקיימו ברחבי הארץ חגיגות השנה האזרחית החדשה, שיצוינו...

מאת: מערכת zap...
31/12/2018
אלכוהול: קל להתמכר, קשה להיגמל-תמונה

אתם סובלים ממשבר ומשככים את הכאב בעזרת אלכוהול? זהירות: אתם...

מאת: ד"ר שולקין...
09/04/2017
אלכוהול: שתייה בתבונה-תמונה

שתיית אלכוהול עלולה לגרום לפגיעה ביכולת הריכוז ולראייה...

מאת: ד"ר עאמר...
31/12/2009
אלכוהול - עדיין סיבת מוות מובילה-תמונה

לפי דו"ח של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן, אלכוהול...

מאת: ד"ר עמית...
16/07/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל להרעלת אלכוהול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

הרעלת אלכוהול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בן 28, רזה ובריא בדר"כ. לפני כ-4.5 חודשים חוויתי פרפור עליות על רקע הרעלת אלכוהול שנמשך כ-36 שעות. קיבלתי שני עירויים של פרוקור והפרפור הסתדר כמה שניות לפני השוק החשמלי. עירוי הפרוקור הראשון ניתן כ-20 שעות לאחר תחילת הפרפור, ומס' שעות לאחר בדיקת הדי-דימר (לא נערכה בדיקת די-דימר נוספת לאחר הפרפור). כמו כן, עירוי הקלקסן ניתן במרווח של שעה או שעתיים לאחר בדיקת הדי-דימר. עם סיום עם הפרפור לבי המשיך לכאוב והמשכתי להרגיש את פעימות לבי בחוזקה, אף שהיו תקינות כמובן. מאז המצב לא הסתדר, אני חווה פעימות לב חזקות, מהירות מאד לעתים גם במנוחה, וכאבים ארעיים בחזה. אקו לב שנערך פעמיים תקין, אק"ג הדגים דופק סדיר, בבדיקת ריאות בסטטוסקופ נשמעו ריאות נקיות, נשימה בועיות וכיו"ב. סטורציה מעל 95% (הספקתי לפקוד את מוקד האבחון המהיר של הקופה כמה פעמים בינתיים), אין כיחלון. בטיפשותי, בבדיקת ההולטר בחרתי לשכב כל היום במנוחה ולא נתתי הזדמנות לדופק המהיר, שפוקד אותי ביתר שאת במקלחת או במאמץ גופני קל (שלא נדבר על קשה), להתבטא. לאור הנ"ל, בדיקת הקרדיולוג לא העלתה ממצא. מבחן המאמץ, משום מה, היה תקין (אציין שלא בכל רגע ואף לא בכל יום אני מרגיש את הנ"ל, אך בהחלט ברב הימים מאז). התופעה החלה באופן נחרץ מיד עם/לאחר הפרפור. איני חש כל חרדה ולא חשתי לפני כן ויש לציין שאפילו יומיים לפני כן שיחקתי, כהרגלי, כדורגל מס' שעות - ללא כל מאמץ או הסתמנויות לבביות כנ"ל. גם האשפוז עבר עליי ברוח טובה ולא חוויתי בו כל טראומה. אני חסר השכלה רפואית לחלוטין. בעיון קצר באינטרנט הבנתי שאפשר שבמהלך הפרפור נוצר קריש דם שהתגלגל לכדי תסחיף ריאתי? אני מניח שישנן הרבה אופציות. האם זו אופציה ריאלית? האם כדאי לבדוק את הכיוון הזה? אפשר שנדבקתי במשהו בבית החולים שגורם לכך? בדיקות האשלגן והסידן שלי גם הן תקינות. מאז, אפילו אקמול, משום מה, עושה לי מעט כאבים בחזה. חבר נתן לי תוסף מזון Q10 בתקווה שיעזור וזה בכלל החריף את התופעה למשך חצי שעה. כמובן שמאחר והבדיקות הנ"ל היו תקינות, הרופא כבר מתחיל לפזול לכיוון הרגשי ואני צריך להתחיל להצטדק ולך תסביר שאתה מכיר את עצמך ולו היה מדובר בכך - הייתי הראשון לזהות ולהודות בשריטותיי. אך לא מדובר בכל חרדה. למעשה, איני חרד כלל. התופעה מתרחשת גם ברוגע מושלם ללא שום גירוי רגשי שהוא... מצטער על המלל הרב. התופעה כופה עליי השבתה של מרבית פעילויותיי. אשמח לכל עזרה בנושא, מהן האופציות? סיבוכים אפשריים שקרו בזמן הפרפור שיכולים לגרום לתופעה שכזאת? תודה מקרב לב וחג שמח, רועי

בבקשה לגשת להערכה פורמלית מלאה אצל קרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

שלום רב, בן 30. לאחרונה לקיתי בפרפור פרוזדורים בשנית ככל הנראה על רקע דום נשימה בשינה (הקודם היה לפני שנתיים על רקע הרעלת אלכוהול). מאחר והייתי מנוסה מעט עם הטיפול ועם האופציות, כבר במיון ביקשתי שייערך לי היפוך חשמלי במקום טיפול בפרוקור ואשפוז בפנימית. למיטב הבנתי, הטיפול החשמלי הינו בטוח יותר, ודאי יותר ומהיר יותר - ומבחינתי היה מקצר את ימי האשפוז בהם אני סובל מאד בשל בעיית השינה שלי (מעבר לחשיפה לזיהומים במהלך השהות בביה"ח והסיכונים הטמונים בפרפור עצמו). סורבתי וטופלתי בפרוקור (450+1200) - ונאמר לי ע"י הרופא בפנימית שהם נכונים להשאיר אותי באשפוז אפילו שבועיים אם ידרש, ולהמשיך לערות פרוקור ולא לחשמל בשום שלב ושאין לי מה לעשות בנידון. מעיון ברחבי הרשת, קראתי גם רופאים שטוענים שטיפול הבחירה הינו היפוך חשמלי ומאוד מסוייגים מנסיון להיפוך תרופתי כטיפול קו ראשון - אך איני יודע האם זה עדיין המצב בישראל. אשמח לדעתך וידיעותיך - 1. האם טיפול הבחירה בATFIB הינו פרוקור ולא היפוך חשמלי? 2. האם היתה לי אופציה לסרב לטיפול בפרוקור ולדרוש היפוך חשמלי? 3. מהן הנחיות משרד הבריאות בעניין? תודה רבה עדי

ההנחיות אומרות שטיפול בפרפור פרוזדורים חדש יעשה קודם כל עם תרופה ורק במקרים של חוסר יציבות המודינמית הטיפול הראשוני יהיה היפוך קצב חשמלי. לסרב לפרוקור אתה יכול תמיד אבל להכריח מישהו לעשות לך היפוך חשמלי - זה לא.

שלום, בן 29. מזה כשנה וחצי שאני סובל מכאבים חזקים מאד בעכוז ימין ובגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין. לעתים גם לאורך עמוד השדרה ובאופן כללי ההרגשה היא של הקרנה של כאב מכיוון האגן אל הגב התחתון. הרגשה שהכל תפוס. תנועה מוגבלת בהשענות לפנים. הכאבים מחמירים מאד בישיבה. בהליכה ישנה הקלה בכאבים - אך לאחר זמן מה היא דוקא מביאה להחמרה בהם ורק שכיבה עוזרת. גם שכיבה ממושכת מחמירה את הכאבים. למעשה, נדמה כי כל סיטואציה שאני שוהה בה למעלה מפרק זמן מסויים מחמירה לי את הכאבים (פרקי לא ארוכים). הדבר הביא אותי לחוסר תפקוד מוחלט שאילץ אותי להתפטר מעבודתי וכיו"ב. בנוסף סובל מבעיות קשות במתן שתן (תרשים חסימתי אורודינמיקה לצד ציסטוסקופיה תקינה). ככל הנראה פרוסטטיטיס כרונית לא זיהומית. רנטגן אגן שבוצע לפני שנה וחצי ללא ממצא חולני (האם יש טעם לחזור על הצילום שמא משהו השתנה?). MRI עמ"ש ממרץ 2017 ללא ממצא דרמטי (ללא פריצות דיסק או בלטים). בדיקות דם תקינות - כולל פאנל ראומטי, ס"ד וכולי. חלבון מגיב C תקין. בדיקה גנטית לHLA-B27 - לא נמצא אלל. אקו-לב תקין (לפני שנתיים אירוע של AF על רקע הרעלת אלכוהול). EMG NCT תקינים, CPK תקין. תפקודי תריס תקינים. לרוב הטבה בינונית בנטילת NSAIDS (לעתים גם כלל לא). גם כאשר הכאבים נעלמו לכמה ימים לאור נטילת נוגדי הדלקת - בהדרגה חזרו. בירור נוירולוגי מלא נגמר בהפנייה למרפאת כאב (אליה יש לי תור רק לעוד שנה). אני כמובן שואל לגבי AS. בהתחשב בנ"ל, הראומטולוגית בקופה"ח לא הסכימה להפנות אותי לMRI בפרוטוקול SIJ והחזירה אותי לאורתופד - זה לא ידע מה לעשות איתי בכלל ורשם לי עוד משככי כאבים חזקים. 1. האם אני בכלל צודק בחתירה שלי לבירור של דלקת חוליות מקשחת? האם אני מבין נכון את מנעד האפשרויות והסיכויים פה? 2. כאמור, האם ישנו מקום לחזור על הרנטגן אגן (במרחק שנה וחצי)? 3. לאור הנ"ל, האם פנייה לראומטולוג אחר בקופ"ח/באופן פרטי תוכל להניב הפנייה לMRI בפרוטוקול מתאים כדי לברר לתומו את חשד הAS? כל עזרה בנושא תתקבל בברכה תודה רבה, ליאור

שלום ליאור, לפי סיפור המקרה שתיארת, ניתן לחשוב על MRI מכוון למפרקי הסקרואיליאק לצורך אבחנה/שלילה. כמובן שבהיעדר בדיקה גופנית קשה לי להעריך...

שלום דר' גינסברג ותודה על תשובתך המהירה, אשמח אם תוכלי להתייחס לסעיפים המפורטים בשאלתי. תודה רבה, ליאור

אהלן, אני בן 17, שוקל 90 מטר 1.78 מתאמן כבר שנה שישית, אם הנתונים האלה משפיעים איכשהו. אתמול היה לי יום הולדת והחלטתי לנסות להשתכר בשביל החוויה, הורדתי אני חושב וממה שסיפרו לי בערך חצי - שלושתרבע בקבוק, לא זוכר הרבה, מספרים שאיבדתי את ההכרה כמה פעמים, הקאתי, אבל חזרתי הביתה ועכשיו אני מרגיש בסדר בלי עין הרע. ממה שקראתי באינטרנט כנראה קיבלתי הרעלת אלכוהול, אם עכשיו אני מרגיש בסדר אני אמור ללכת לבדיקות עדיין או משהו או שלא ?

אחרי שכרות חוזרים למיטבם !!