דופק בזמן כושר גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/03/2015 | 09:08 | מאת: פביאן

שלום אני בן 55 ועברתי צינתור לפני שנה. אני מתאמן בחדר כושר בעיקר על הליכון ואופניי כושר. בזמן כושר הדופק שלי מגיע ל-155-160 , דופק במנוחה 78-80 האם הדופק הגבוה בזמן כושר יכול להיות מסוכן? ומהו הדופק המקסימאלי שמותר לי להגיע ללא סיכון?

שלום פביאן, תודה על פנייתך. קצת קשה לי לענות לך מאחר וחסרים לי מספר נתונים. כגון: 1. האם התאמנת במהלך השנה מאז הצנתור? 2. האם יש לך עוד עורקים בהם התגלו חסימות משמעותיות? 3. האם ביצעת בדיקת מאמץ מאז הצנתור, ואם כן מה היו התוצאות? 4. האם אתה נוטל תרופות להורדת דופק כגון קרדילוק? 5. האם אתה מתאמן חזק מאוד? מרגיש קושי רב? אם לא התאמנת, הדופק הגבוה הוא אחד הסימנים בתחילת אימונים. במידה והתאמנת כל השנה היית אמור לראות ירידה בדופק. דופק גבוה בפני עצמו אינו מהווה סכנה אלא אם ישנן חסימות נוספות בעורקים העלולות להחמיר ואז דופק גבוה גורם ללב להיכנס למצוקה של חוסר חמצן. כדאי לבצע בדיקת מאמץ אחת לשנה שתוכל להראות האם יש חשש לחסימה נוספת או היצרות חוזרת ובכך גם לראות האם יש שינויים בא.ק.ג בדופק גבוה. אם אינך נוטל תרופות להורדת דופק רצוי להתייעץ עם הרופא לגבי זה מאחר ותרופות אלה בדרך כלל ניתנות לאחר צנתור או אירוע לבבי על מנת לסייע ללב לעבוד בעומסים נמוכים יותר. בעיקרון אתה מתאמן על דפקים גבוהים כ- 85-95% מדופק רזרבי (לא מדופק מאמץ) שזה אכן קצת חריג והיית אמור להרגיש שאתה "קורע" את עצמך. אם אינך מרגיש שהאימון קשה מידי, אזי כפי שאמרתי הדופק בפני עצמו אינו מהווה בעיה. אם אתה מרגיש שהאימון קשה מאוד, דאי להוריד את עצימות האימון על מנת לא להעמיס על הלב יותר מידי. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני