פעילות ספורטיבית כאשר האורטה ליד הסינוסים 46ממ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/04/2011 | 18:56 | מאת: אריה כהן

שלום רב בן 56 ,בריא, לא לוקח תרופות,לחץ דם תקין120\80 ,דופק 70, בבדיקת אקו לב גילו לי שהאורטה ליד הסינוסים 46ממ,מסתאם בעל 3 עלים.ביצוע ct angio אימת את החשד ומיפוי לב הכל תקין, אני אדם ספורטיבי הליכות,אופנים,חדר כושר, הקרדיולג המליץ לא להרים משקולות ,ולא לעלות לחץ דם,ולחיות רגיל כולל הליכות ואופנים לאיזה דופק מותר לי לעלות וכמה זמן? בתודה מראש על הענות

אריה שלום, תודה על פנייתך. כאשר יש אורטה מורחבת אכן הסכנה היא מעליות לחץ דם כדי שהיא לא תיקרע (תיווצר מפרצת) ולכן יש לשמור על מאמצים סבירים. הדופק הוא לא המדד המדויק במקרה הזה, אם כי לחץ הדם. לחץ הדם עולה במאמץ ויש לשמור על עליות מתונות וקבועות ולא חדות. בהרמת משקולות לחץ הדם עולה משמעותית לכן יש לבצע תרגילים עם משקלים קלים (ויותר חזרות). רכיבת אופניים בשטח מעלה לחץ דם עד מאוד בגלל עליות קשות, תנאי שטח קשים, החזקת הכידון החזקה וכד'. משחקי כדור למיניהם בהם יש שינויי קצב חדים כגון כדורגל, כדורסל, טניס וכד' גם אינם מומלצים אלא אם נעשים באופן קליל. מומלץ להימנע מענפי ספורט בהם אפשר להיפצע באזור החזה, שוב על מנת להיזהר על האורטה (כגון ספורט מגע, רכיבת אופניים בשטח). מה שמומלץ היא פעילות אירובית מתונה וקבועה, כגון הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים נייחים. יש להתחיל את הפעילות בחימום (ולא בעליות) ולהעלות את הקצב בהדרגה. בפעילות כזו לחץ הדם עולה בהדרגה ואינו מגיע לערכים גבוהים כל עוד אינך מגזים בפעילות. מומלץ כי תבצע בדיקת מאמץ או אקו במאמץ על מנת לראות באילו מאמצים (ובאיזה דופק) לחץ הדם עולה יותר מידי ותוכל לתכנן את קצב הפעילות שלך בהתאם. אל תהסס לפנות אליי בהמשך, בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני