כבד שומני עם פוקאל באונה השמאלית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/05/2016 | 14:35 | מאת: רש

שלום, בן 46 עם עודף משקל 177/97 סובל מעייפות לאחרונה. בבדיקת אולטראסאונד כתוב הכבד בעל מרקם אקוגני-שומני מאוד עם אזורי באונה שמאלית . focal fating sparing . בבדיקת דם טריצליגרידים גבוה מעל 312 (תורשה במשפחה שלי)בנוסף פרטין 299, RBC 5.75 ,HDL 31 , Immu A 414, B12 199, D25 17. שאר התוצאות תקינות. שאלתי היא מה משמעות בדיקת האולטראסאונד והאם מומלץ לבקש מרופא המשפחה כעת MRI? או המשך בדיקות נוספות/אחרות? מעבר לשינוי תזונה ודיאטה. בתודה מראש

focal fat spring הינו אזור ללא השמנה שנצפה בסונר בטן(או בבדיקות הדמיה אחרות). אין צורך בבדיקת MRI לצורך האבחנה. הטיפול המוכח לכבד שומני הוא ירידה במשקל ותזונה מתאימה כפי שציינת. בהצלחה!

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול