עלייה חדה באינזימי הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

13/02/2015 | 16:08 | מאת: גילה

שלום, בבדיקות דם שגרתיות הובחנה עליה באינזימי כבד, חוסר ויטמין D עליה ב PTH והיפרקלצמיה. בבדיקה חוזרת כעבור שבועיים שיפור משמעותי באינזמי הכבד. בבדיקה נוספת השבוע שוב עלייה חדה. בבדיקה בלוטות יתרת התריס נמצא היפר-פאראתירואידיזם ואותרה הבלוטה הבעיתית. נמא גם אוסטרופורוזיס. בבדיקות אולטראסאונד של הבטן ו CT הודגמו המנגיומות בכבד. להלן תוצאות בדיקות הדם מתאריכים: OCT 2014, NOV 2014, FEB 2015 GGT: 250 110 147 ALP: 140 118 145 AST: 87 34 110 ALT: 131 35 162 אציין כי ב 08.2014 עברתי לתזונה טבעונית והורדתי כ 10 ק"ג ממשקלי. איני סובלת מעודף משקל אני מאד מודאגת מהעליה באינזימי הכבדץ אשמח לתשובותכם לשאלות הבאות: - מה יכולה להיות הסיבה לעליה החדה ולשינויים הקיצוניים באינזימי הכבד - האם ישנו קשר בין היפר-פאראתירואידיזם לעליה באינזימי הכבד - מהם הצעדים הבאים? תודה גילה

יכולות להיות סיבות רבות לעליה באנזימי הכבד ויש צורך בהמשך בירור- אולטראסאונד של הכבד ובדיקות דם נוספות אצל הרופא המטפל לבירור מחלות כבד שונות ולאחר מכן להפנותך לפי הצורך למעקב רופא כבד והחלטה על המשך בירור

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול