אלקליין פוספטאז גבוה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/12/2012 | 12:03 | מאת: שלומי

אני גבר בן 35, ללא מחלות ולא נוטל תרופות. במהלך חצי השנה האחרונה ה-ALP היה בין 150 ל-160 ב-3 בדיקות רצופות, בבדיקה האחרונה היה 139. כל הבדיקות הנוספות (פירוט בהמשך) חזרו תקינות פרט לכבד מעט שומני שנצפה ב-US. נשללו מספר מחלות. אילו בדיקות נוספות יכולות למקד את מקור הערכים הגבוהים? בדיקת איזו-אנזים של ALP: ALKP 139 AlkP. Liver 68.7% AlkP. Bone 22.7% AlkP. Liver (Fast) 3.1% AlkP. Intestine 5.5% AlkP. Placental 0% AlkP. Liver 95.5 AlkP. Bone 31.5 AlkP. Liver (Fast) 4.3 בבדיקה כימיה בדם לכבד (בדיקה קודמת לאיזואנזים, ALP שונה): ALKP 159 ALT 37 AST 29 ** BMI 27 ** בבדיקות דם כלליות כל הערכים בטווח הנורמה (כולסטרול, אשלגן וכו') פרט ל-ALP. ** נשללו CMV IgM, CMV IgG, EBV, צהבת A,B,C, Smooth Muscle Ab, Mitochondrial Ab, HIV ** ב-US חלל בטן כבד מעט שומני, ללא ממצא נוסף. ** ערכים בנורמה: סידן, בילירובין 0.6, Amylase, Ceruloplasmin.

נראה כ המקור הוא מהכבד ואכן בוצע בירור מקיף בבדיקות דם וסונאר יתכן וישנו קשר לכבד השומני ומומלץ לפנות לרופא כבד על מנת לשקול את הצורך בהמשך בירור כמו"כ לבצע גם בדיקת GGT

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול