ממצאים בכבד ובכיס המרה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/04/2020 | 22:03 | מאת: דויד

שלום . בן 32 מחפש דרך להירגע אז אשמח דוקטור להסבר מקווה שמרגיע . תלונות על כאבי צד לאורך חודשים רבים . כאבים עמומים לא משהו שמגביל + כאבי גב תחתון יחסית קשים לסירוגין ,. קולונוסקופיה תקינה עקב תלונה על דימום רקטלי אולטראסאונד בטן הממצאים הבאים כיס מרה – אינו תפוח. דופן הכיס אינו מעובה. אין עדות לאבנים. )עם פוליפ בקוטר 0.4 ס"מ דבוק לדופן הקדמי(. כבד – בגודל רגיל, מרקם בלתי אחיד. *הודגמו: - מספר ממצאים קטנים אקוגנים מפושטים בשתי האונות של הכבד עד לקוטר 0.3 )ס"מ. כליות- ציסטה 1 ס''מ בצד שמאל אשמח להסבר . הרופאה אמרה לי שזה כלום ורק צריך מעקב האם אני בסיכון גבוהה לסרטן ? האם רוב הפוליפים בכיס המרה זה שפיר וםשוט יישאר בגודל כזה במשך השנים ? מה צריך לעשות הלאה ואיך לנהוג? האם הממצאים בכבד מלחיצים? או שזה שום דבר האם פולים יכול להיות גרורה סרטנית או שזה נראה אחרת לגמרי ? האם יש צורך בct או mri למרות שהרופא לא חושב שצריך ? האם זה דווקא טוב שזה בגודל כזה ואומר שהשליטה היא אצלי? ואני יכול באמצעות מעקב למנוע סרטן ? שהבנתי שהוא מאוד אלים . האם יכול להיות שזה כבר סרטני ועדיף להסיר ? מה עוד יכולות להיות הסיבות לכאבי שציינתי , צד ימין עד לעצמות . מאחורי הגב לפעמים מקדימה ? למה הכאבים לא חולפים . תודה רבה

תשובות לקובץ שאלות ראשון לא. כן. כלום לא לא. כן לא גרורות לא

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול