כבד שומני ועליה באינזמי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/02/2020 | 13:04 | מאת: עומר

בן 28 בריא בדכ לאחר עלייה של 15 קג בשנה האחרונה והיסטוריה של שתיית אלכוהול יחסית מרובה בשנים האחרונות. לאחר תלונות של צרבות ואי נוחות בבטן נשלחתי לבדיקות דם יצא אינזימי כבד alt 82 ast 30 כולסטרול גבוה, צהבת bc שלילי (מחוסן לb מילדות) הרופא שלח לאולטרסאוד כבד ואנדוסקופיה. טוען בודאות שזה כבד שומני עקב אכילת גאנק ושתיית אלכוהול. שאלתי מה ניתן לעשות במקרה זה אני די בלחץ!! האם בגילי לגיטימי שיהיה כבד שומני וכולסטרול?

אלכוהול מזיק לכבד, ישנה הנחייה גם לא לאפשר לאלכוהוליסטים השתלת כבד אלא לאחר סיום ההתמכרות התמכרויות הן אכן דבר מדאיג ומלחיץ פוגע האיכות ואורח החיים - כדאי לטפל בזה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול