כבד שומני וכולוסטרול

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/09/2019 | 01:13 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. האם יש קשר בין רמות כולסטרול מוגברות לכבד שומני? אני סובל מכבד שומני מזה שנים רבות, ובשונה מהעבר, דווקא בבדיקת הדם האחרונה כל אנזימי הכבד היו בטווח הנורמה, ובכל זאת הכולסטרול היה גבוה מהנורמה (סוכר תקין) במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

נראה לי שאתה צריך להפנות את השאלות לרופאים המטפלים במרפאת ליפידים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול