עליית תפקודי כבד בזמן טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/08/2019 | 22:00 | מאת: יעל

שלום, חליתי בסרטן השחלה, עברתי ניתוח, וכעת אני מקבלת טיפול כימותרפי (קרבופלטין+טקסול), במינון חד שבועי. עד כה קבלתי 3 טיפולים שבועיים, ואני אמורה לעבור שוב טיפול בעוד יומיים. היום עברתי ב. דם , ותפקודי הכבד ) - gpt alt, עמדו על 98.00. לפני כשבועיים הם היו מעט גבוהים (62), לאחר מכן בשתי בדיקות דם תוצאות היו תקינות , והיום הן גבוהות - כאמור - 98. בעוד יומיים, אעבור שוב את אותן בדיקות (בין שאר הבדיקות לקראת הטיפול הנוסף). איך עלי להתייחס לעניין זה ? תודה

טיפולים כימותרפיים יכולים לגרום לעליה באנזימי כבד ובדרך כלל רק עוקבים במקביל לטיפול, במצבים שבהם ישנה עליה משמעותית באנזימים הרופא המטפל יודע מתי יש אינדיקציה לשינוי הטיפול או להתייעצות עם רופא כבד. ברמות האנזימים שציינת אין צורך בד"כ בשינוי כלשהו.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול