LIVER FIBROSIS - האם יש טיפול?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

26/07/2019 | 02:39 | מאת: מתעניינת

אני מתעניינת עבור חולה הנמצא מחוץ לישראל ומעוניין לבדוק דרכי טיפול במדינות עם רפואה מתקדמת. לאחר טיפול יעיל במחלת כבד מסוג צהבת C1 הוירוס הוכחד, אך הכבד נותר מצולק מאד ואינו משתקם. מזה כחמש שנים החולה סובל מתופעות של כבד שלא מתפקד כשורה - אגירת מים בחלל הבטן, רמות ברזל וPLATELETS ירודות מאד ומערכת חיסונית מוחלשת. במדינה בה הוא חי אין טיפול יעיל למצב הזה, וההמלצה שהוא קיבל היא השתלת כבד. האם ידוע לך על טיפול יעיל במצב מסוג זה? האם יש חומר קריאה על העניין? כל מה שהצלחתי למצוא זה טיפול במחלה הנגיפית עצמה, אבל זה כבר נעשה ובהצלחה. עכשיו צריך להביא את הכבד חזרה למצב בריא. תודה

אכן ההמלצה שקיבל הינה היחידה הקיימת היום נסיגה של הפיברוזיס הינה פונקציה של טיפול בגורם , ניסונות לרגרסיה בפיסרוזיס נעשים כבר שנים בשלב זה ללא הצלחה ולכן אכן נכון במצבו להקדם להשתלת כבד באם ניתן

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול