פענוח תוצאות MRI בטן

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

01/07/2018 | 14:32 | מאת: נירה

שלום רב. עשיתי MRI בעקבות אולטרסאונד וסיטי של ציסטות בטחול. בסיטי נתגלו ממצאים בכבד והומלץ על MRI. אבקש עזרה בפענוח התשובה: כבד בגודל תקין.קונטור כבד סדיר. נודולים מרובים פזורים עפ"נ פרנכימת הכבד.מדגימים סיגנל מעט גבוה ברצפי T2 W.אינם מזוהים בערכי T1W.נראים היטב לאחר הזרקת גדוליניום בשלב העורקי ומדגימים האדרה הטרוגנית.מתמזגים עם פרנכימת הכבד בסריקות המאוחרות.אינם מדגימים הפרעה בדיפוזיה. טחול בגודל תקין.באספקט האחורי התחתון של הטחול 3 ציסטות בקוטר עד 3 ס"מ.בסיכום הוסיף לגבי הנודולים שזה מתאים לתהליכים שפירים.ייתכן המנגיומות מרובות אטיפיות באבחנה מבדלת ניתן לחשוב על פליוסיס הפטיס(האם קיימת קליניקה נכוונת).מומלץ לבצע מיפוי כד"א ובהתאם החלטה על ביופסיה. ציסטות בטחול אינן ספציפיות.באבחנה מבדלת לימפאנגיומה.ייתכן והציסטות פוסט טראומטי.יתכן וקשורות עם פליוסיס בטחול. בשלב זה ממליץ על מעקב בלבד.מה זה הנודולים האלה? האם זה כמו גידולים? היית ממליצה על המיפוי כד"א או שרק מעקב? (לציין כי בדיקות דם תפקודי כבד תקינות לפני כחודשיים). תודה רבה

במקרים כאלו שקיימות מספר אפשרויות (כנראה שפירות) לממצאים בכבד מומלץ על יעוץ כבד מסודר על מנת לעבור על בדיקת ההדמיה ובדיקות קודמות (אם קיימות) ולהחליט על המשך הבירור.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול