תופעות לוואי של דוסטינקס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/02/2017 | 07:02 | מאת: שושי

שלום, אני לא ילדה אבל אני צריכה עזרה.. בת 26. אני אמורה לקחת דוסטינקס חצי כדור פעם בשבוע בגלל מיקרואדנומה ופרולקטין קצת גבוה (כ- 800) יחד עם ווסת לא סדיר. הכדור הזה גורם לי לכאבים חזקים בשד ודופק מהיר (מדדתי פעם אחת אחרי הכדור והיה לי דופק 130).. כמו כן, הכאב בשד מאוד מפריע לי (כאילו חותכים אותי).. לקחתי רק פעמיים ובשני הפעמים זה קרה ובשבועיים האחרונים החלטתי לא לקחת כי זה באמת קשה לי. שאלתי את רופא המשפחה מה לעשות- הוא לא יודע לייעץ לי והתור לאנדוקרינולוג רק באמצע מרץ. האם כדאי להפסיק לקחת ולחכות לתור? מה אתה מציע לעשות? או אם יש הצעה איך למנוע את תופעות הלוואי. תודה

לצערי אינני יכול לעזור לך גם מבחינת גילך וגם נראה לי מסוכן לתת יעוץ תרופתי למי שלא בדקתי ואינני מכיר את כל הבעיות שלו. מצ"ב האתר של המבוגרים הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם תופעות לוואי של דוסטינקס: דוסטינקס (DOSTINEX) אזהרות ואמצעי זהירות לפי מידע מיצרן התרופה המצויים בעלון לצרכן- חובת מקבל התרופה לדבר עם הרופא הנותן את המרשם כדי לוודא אם יש אזהרות נוספות ומצבים המיוחדים למקבל התרופה לפני לקיחת התרופה יש לידע את הרופא שלך אם קיים איזשהו מצב הנכלל ברשימה הבאה: 1) מחלת לב וכלי דם 2) מחלת כלי דם (רנו) 3) כאבי בטן, כיב קיבה, דימום מדרכי העיכול 4) בעיה א5ו מחלה נפשית במיוחד פסיכוזה 5) תפקודי כבד לקויים 6) תפקודי כליה לקויים או מחלת כליה 7) לחץ דם גבוה לאחר לידה 8) נטיה להופעת רקמה צלקתית בלב, ריאות, בטן. לפני מתן טיפול על הרופא לוודא שאין מחלה באברים אלה 9) לחץ דם נמוך או לקיחת תרופות המורידות את לחץ הדם 10) אם יש דחפים שקשה מלהשתלט עליהם 11) נשים הלוקחות טיפול ממושך צריכות להבדק בדיקה גניקולוגית באופן תקופתי 12) חייבים להודיע אם מקבלים תרוםות נוספות. יש תרופות המורידות את יעילות הדוסטינקס כגון תרופות אנטיפסיכוטיות, תרופות נגד בחילה והקאה 13) התרופה יכולה להוריד ערנות ולגרום לנטייה לנמנום- בעיה למי שנוהג או שמשתמש במכשירים הדורשים ערנות או מכשירים שאם לא נזהרים נפצעים מהם 14) מפסיק יצירת חלב בנשים מניקות

10/02/2017 | 15:38 | מאת: שושי

תודה רבה לך

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים